Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 middag in west-vlaanderen

radio2 middag in west-vlaanderen

Broertjes Declercq uit Izegem rijden samen in de woestijn

vr 16 feb. - 9:19

De familie Declercq uit Izegem is goed vertegenwoordigd in het peloton van de Ronde van Oman. Tim Declercq rijdt voor Quick-Step, zijn 5 jaar jongere broer voor Sport Vlaanderen.

Nog een weekje geduld en dan staat Vlaanderen weer in rep en roer voor de koers. In het weekend van 24 en 25 februari is er de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar nu wordt er nog gekoerst in de woestijn, met de Ronde van Oman. Opvallend, de familie Declercq uit Izegem is goed vertegenwoordigd in het peloton. Tim Declercq rijdt voor Quick-Step, zijn 5 jaar jongere broer voor Sport Vlaanderen. 

Eindelijk weer samen sinds kerstdag

Het is al druk geweest voor Tim en Benjamin: "We hebben allebei een druk programma met stages en wedstrijden. Tim woont ook niet meer thuis maar we horen elkaar wel via WhatsApp en over de telefoon." De broers hebben elkaar niet meer gezien sinds ze samen aan tafel zaten op kerstdag.

Samen rijden

Benjamin zou het wel zien zitten om met zijn broer Tim samen te rijden in één ploeg. "Dat is Benjamin zijn droom maar ik zie dat niet zitten", grapt Tim. "Het moet vooral de ambitie zijn om zo hoog mogelijk te geraken, is dat samen of apart, het maakt niet uit", voegt Benjamin Declercq er nog aan toe.

Samen of apart rijden? We moeten de ambitie hebben zo hoog mogelijk te geraken!

— Benjamin Declercq - Sport Vlaanderen

De klassiekers

Op 24 en 25 februari komen de eerste voorjaarsklassiekers in Vlaanderen er weer aan. Zaterdag de Omloop het Nieuwsblad en zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. De twee broers kijken er beide erg naar uit, zeker Tim van Quick-Step: "Je merkt het aan de stress binnen de ploeg, het blijft het belangrijkste punt in het jaar!" Ook Benjamin hoopt aan heel wat klassiekers te mogen deelnemen: "Ik hoop er wat meer te presteren dan vorig jaar, heb nu wat meer ervaring dus die klassiekers spreken me wel aan."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet