Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Brusselse hotels lopen vol voor start Ronde van Frankrijk

vr 28 jun. - 9:18

Zowat 80% van alle Brusselse hotelkamers is al gereserveerd voor volgend weekend. Dat heeft allemaal te maken met 'Le grand départ' van de Tour de France. Zaterdag én zondag (ploegentijdrit) liggen zowel de start als de aankomst in Brussel.
© Foto: Belga

De Brusselse hotels doen gouden zaken. Dat bevestigt Rodolphe Van Weyenbergh van de vereniging van de Brusselse hotels: "We zitten momenteel aan een bezettingsgraad van 80% en we hebben nog wel enkele dagen te gaan. Wie er bij wil zijn, reserveert dus best snel een kamer."

Massale interesse

De start van de Ronde van Frankrijk brengt heel wat volk op de been. Alleen al de organisatie, de wielerteams en de pers zijn samen goed voor 4500 mensen. Maar ook heel wat wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland willen er bij de start van de grootste wielerwedstrijd ter wereld zeker bij zijn. 

Imago

Voor de hotelsector zijn het dan ook gouden tijden. Volgens Rodolphe Van Weyenbergh hoeft het niet bij dat ene weekend te blijven. "'Le Grand départ' is natuurlijk erg belangrijk voor het imago van Brussel. Wereldwijd zullen alle grote Brusselse trekpleisters op televisie te zien zijn, dat is natuurlijk heel belangrijk voor de stad. En dat zal zeker direct en indirect invloed hebben op het toerisme op korte en lange termijn."

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet