Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Cathérine maakt het water proper: “Dit is echt mijn favoriete watersport, ik ben helemaal mee met het concept”

ma 30 mei - 1:08

De Madammen ontdekten dat er heel veel verschillende soorten watersport zijn, de ene al wat moeilijker dan de andere. Cathérine sluit af met een heel mooi initiatief. Ze bevindt zich op een boot tussen stand-up paddlers terwijl ze het water afvalvrij maakt.
© Radio 2

Wat is suppen?

“Stand up paddling, beter gekend als suppen, is een nieuwe vorm van watersport die de laatste jaren enorm aan het opkomen is. Bij stand up paddling sta je op een plank en beweeg je je voort met behulp van een peddel. Door het gebruik van die peddel is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om de sport te kunnen beoefenen.”

“Suppen vraagt een beetje coördinatie, maar is over het algemeen een laagdrempelige sport. De brede plank en antislip aan de bovenkant bieden goede ondersteuning en zorgen ervoor dat je gemakkelijk je evenwicht kan houden. Als je toch zou vallen is dat helemaal geen probleem. Je zit vast aan de plank waardoor hij niet kan wegdrijven.”

Suppen vereist een beetje coördinatie, maar is over het algemeen een laagdrempelige sport.

— Supleerkracht Stijn Pillen

Afvalvrij water

“Het is altijd fijn als je het nuttige aan het aangename kan koppelen en dat is exact wat wij hier doen. We maken van de gelegenheid gebruik om het water afvalvrij te maken. Al het afval dat we tegenkomen rapen we op, zodat we in een mooie omgeving kunnen sporten. Het is niet heel eenvoudig want je moet je bukken, maar dat is wel een goede oefening om in conditie te blijven. Je traint er heel je bovenlichaam mee. Het is een complete work-out aangezien je je spieren contant corrigeert om je evenwicht te behouden.”

Het is veel leuker om in een mooie omgeving te sporten.

— Supleerkracht Stijn Pillen

De waterkwaliteit

“We doen dit nu al een tijdje en merken toch dat het water beter en beter wordt. Er zijn veel instanties die zwerfvuil uit het water halen en de waterkwaliteit opwaarderen. Je kan het tegenwoordig op veel plaatsen doen, zowel in de stad als in de natuur. Waar je het ook doet, het is en blijft een heel rustgevende sport, ook al gebruik je al je spieren.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet