Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Charlotte beklimt Mont Ventoux na kanker: "Sport is niet enkel goed voor fysieke maar ook mentale gezondheid"

di 25 feb. - 10:48

Met de Olympische Spelen, het EK voetbal en een hele resem andere evenement wordt 2020 een écht sportjaar. De Madammen en Sport Vlaanderen zijn benieuwd naar de uitdagingen van sportief Vlaanderen. Charlotte Van Tuyckom rijdt op 20 juni 2020 de Mont Ventoux omhoog.

"Het is altijd een droom geweest om de Mont Ventoux met de fiets te doen", vertelt Charlotte bij De Madammen. "Ik stond klaar om me, samen met een vriendin in te schrijven voor de uitdaging. Maar toen werd er bij mij kanker vastgesteld. Ik had al een jaar last van mijn heup. Na heel wat passages bij dokters werd er lymfeklierkanker gevonden. Toen ging het allemaal heel snel. Ik kreeg chemo en bestralingen. Het jaar is eigenlijk gepasseerd zonder dat ik het goed besefte." Charlotte heeft ook 3 kleine kinderen. "Dat maakte alles natuurlijk niet minder hectisch. Maar nu gaat het goed met mij! Voorlopig ziet alles er prima uit. Ik had nooit gedacht dat ik mijn Ventoux-droom nog ging kunnen realiseren, maar kijk!"

Volhouder

Meer bewegen staat jaarlijks steevast in de top 3 van goede voornemens. Voor 2020 is dat niet anders. Maar wat ook vaststaat is dat slechts 12% die goede voornemens ook volhoudt. Om die reden engageert Sport Vlaanderen zich voor het tweede jaar op rij om mensen te helpen hun sportieve voornemens vol te houden met een team van experts. Uit alle kandidaten selecteerden ze 5 'volhouders', Charlotte is er één van. Zij zullen gedurende 3 maanden, onder begeleiding van hun coach en experts, trachten hun sportief goed voornemen vol te houden. "Ik fiets 4 keer per week. Door het weer dit moment is dat vooral binnen, op de rollen. Mijn trainingen moet ik dan doorsturen naar het UZ Gent ter analyse. Vals spelen en doen alsof ik fiets is dus geen optie (lacht)! Soms kan het heel uitputtend zijn. Maar ik krijg er tegelijk ook zo veel kracht en energie van. Sport is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook je mentale. Een doel hebben, in mijn geval de Mont Ventoux, helpt echt om te blijven doorzetten."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet