Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Chris Dusauchoit: “Let op voor ziektes op de hondenweide”

di 17 mei - 11:50

Je hond vrij laten rondcrossen in de grote hondenweides terwijl je geniet van een lekker aperitiefje in het gezelschap van de andere baasjes. Het klinkt als muziek in de oren, maar zo simpel is het niet. Chris Dusauchoit heeft het over de voor- en nadelen van de weides bij De Madammen.

Je hond in de gaten houden

“Naar de hondenweide gaan is hetzelfde als je kind meenemen naar het ballenbad. Veel ouders laten hun kind daar achter, gaan iets drinken en komen een tijdje later pas terug. Zij denken dat het niet nodig is om een oogje in het zeil te houden, maar zo werkt het niet. Je moet, net als bij het kind in het ballenbad, je hond in de gaten houden en kunnen ingrijpen als het nodig is."

Een hond meenemen naar de hondenweide is zoals je kind meenemen naar het ballenbad.

— Chris Dusauchoit

Honden en beleefdheid

“Veel professionals zeggen dat je maar beter kan wegblijven van hondenweides, maar dat zou ik niet zeggen. Volgens mij is het een kwestie van elementaire beleefdheid. Sommige honden kennen dat niet. Zij hebben nooit met andere soortgenoten leren omgaan en verpesten het voor brave hondjes op de weide. Andere honden kennen die beleefdheid wel. Door hun poep in de lucht te steken geven zij duidelijk aan dat ze willen spelen en lachen en elkaar geen kwaad zullen doen of ruzie zullen maken. Ook als ze elkaar op die momenten bijten, hebben ze geen slechte bedoelingen.”

Het is belangrijk dat honden elementaire beleefdheid kennen.

— Chris Dusauchoit

Hygiëne van hondenweides

“De meeste baasjes laten hun honden inenten tegen ziektes, maar voor de weides staat er geen bordje waarop staat dat enkel gevaccineerde beestjes binnen mogen. Hierdoor kunnen sommige honden echt ziek worden of klop krijgen. In die gevallen kan het goede idee van de dieren samen te laten spelen soms in mineur eindigen.

Daarnaast is het belangrijk dat je als baasje je verantwoordelijkheid neemt. Je moet de weide onderhouden, want de honden doen er hun behoefte. Er zijn ook 5-sterren hondenweides in ons land met vijvers, allemaal goed en wel maar er kunnen wel algen in het water zitten waar je hond ziek van kan worden. Heel veel hangt dus af van wie er naar de weide komt en hoe ze zich gedragen.”

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet