Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Chris Lomme viert 80ste verjaardag

wo 5 dec. - 7:34

Chris Lomme is 80 geworden. De actrice uit Kortrijk staat al meer dan een halve eeuw op de planken en speelde mee in heel wat films, al kent het grote publiek haar vooral van rollen in series.

Chris Lomme komt uit een artistiek nest in Kortrijk. Haar vader regisseerde amateurtoneel, haar moeder zong en was een begenadigd pianiste. Toen ze 15 was, ging Chris naar het conservatorium in Kortrijk, waar ze voordracht en muziek volgde. Op haar 16de debuteerde ze naast haar vader in "Antigone". Een jaar later trok Chris, tegen de wil in van haar ouders, naar Brussel om daar verder te studeren.

Bij het grote publiek werd Chris Lomme bekend als Marieke uit 'Schipper naast Mathilde' bijna 60 jaar geleden. Ze was te zien in tal van series en films, maar in de eerste plaats is ze een echte theateractrice. Genoeg redenen voor vrienden, collega's en familie om dinsdagavond een verrassingsfeestje voor haar te organiseren in de KVS in Brussel. Dat is de plek waar ze samen met haar man Nand Buyl zoveel jaren heeft gespeeld.

Reverence

De verjaardag van de legendarische actrice was de aanleiding voor KVS-directeur Michael De Cock om een voorstelling met haar te maken over ouder worden en afscheid nemen: 'Reverence'. Die komt in 2019 in de zalen.

Oud worden is de enige manier om lang te leven.

— Chris Lomme

Canvas volgt het creatieproces en maakt een intiem portret over universele thema's. 

Ga naar VRT Nu en ontdek 'Chris Lomme, een reverence'.

De Rotonde

Onlangs was Chris Lomme te gast bij Christel Van Dyck in De Rotonde. Het werd een warm gesprek over onder meer de passie voor toneel en die ene grote liefde die je eigenliefde overstijgt.... Herbeluister hieronder het volledige gesprek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet