Plage Préférée
Cocktail van de week: Pisco Sour
do 15 aug. - 9:00

"Er is een beetje ruzie tussen Peru en Chili over uit welk land de Pisco Sour afkomstig is. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en ze eisen de Pisco Sour dan ook allebei op," legt Sofie uit.
Bijzonder aan de Pisco Sour is het rauwe eiwit. "Je kan het ook zonder doen, maar het is zo veel lekkerder als je het erbij doet. Het maakt alles veel romiger. Je proeft ook niet dat het een rauw ei is. Het is vooral een toevoeging qua structuur."
Dit heb je nodig
- 6 cl Pisco
- 1 eiwit
- 3 cl limoensap
- 1,5 cl suikersiroop
- klein snuifje zout
- 3 druppels angostura
- 6 ijsblokjes
- laag glas, kan ook in een martini glas
Aan de slag
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud goed. Voeg de de ijsblokjes toe en schud opnieuw. Zeef in een glas en doe er wat druppels angostura bitters op.