Confituur maken
wo 18 sep. - 9:41
Wat smaakt er beter op de ochtendboterham dan zelfgemaakte confituur? Nu veel fruitsoorten op hun best zijn, en goedkoop, nodigden De Madammen hobbykok Claudia Allemeersch uit naar de studio.
Zij kwam vertellen over zelf confituur maken, van traditionele vruchten, zoals aardbeien, maar ook van minder evident fruit zoals watermeloen...
Hieronder kan je het gesprek herbeluisteren en dit is alvast haar recept voor pruimenconfituur.
Pruimenconfituur van Claudia Allemeersch
Ingrediëten voor 5 bokalen
- 1 kg pruimen
- 800 g geleisuiker
- Sap van 1 citroen
- Optioneel : wat gehakte walnoten
Bereiding
- Ontpit de pruimen maar laat de schil eraan.
- Meng met de suiker en het citroensap en laat even rusten.
- Plaats op een hoog vuur en laat doorkoken gedurende 4 minuten
- Meng er wat gehakte walnoten onder.
- Verdeel over de bokalen, sluit af en keer om.