Crema Catalana
ma 22 okt. - 1:30
De Madammen gaan deze week naar Barcelona. Cathérine zit al duidelijk met haar hoofd in Spaanse en Catalaanse sferen...

INGREDIENTEN
(voor ongeveer 6 schaaltjes)
- 200 gr suiker
- 4 eidooiers
- 1 el maizena
- geraspte schil van citroen
- 1 kaneelstokje
- 5 dl melk.
BEREIDING
- Klop in een grote kom 150 gr suiker met de eidooiers schuimig.
- Roer de maizena en het citroenrasp erdoor, doe het kaneelstokje erin en giet de melk erbij.
- Giet het geheel in een pan en verwarm de melk onder voortdurend roeren op laag vuur.
- Blijf roeren tot het mengsel begint te binden en er een dikke, lichtgele romige vla ontstaat.
- Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en verdeel de vla over vier vuurvaste schaaltjes.
- Laat de vla afkoelen en zet de schaaltjes dan nog een uur in de koelkast.
- Verhit de grill van de oven zo heet mogelijk.
- Strooi de rest van de suiker over de schaaltjes en zet de schaaltjes kort onder de grill tot de suiker een mooi karamellaagje vormt. Serveer direkt.