Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 ann&daan

radio2 ann&daan

Ann&Daan bij Woonzorgzone De Kouter: "Ze moeten zich hier in een hotel voelen"

wo 15 mrt. - 4:00

De Dag van de Zorg brengt Ann&Daan tot in Woonzorgzone De Kouter in Blanden. Pas op! Het is géén woonzorgcentrum: “Wij bieden verschillende zorgvoorzieningen aan. We richten ons op de lokale gemeenschap. Iedereen is hier welkom”, vertelt Directeur Rudi Penninkcx.
Ann en Daan bij Woonzorgzone De Kouter
© Radio2

“Op mijn 53ste opnieuw gaan studeren”

Het zijn geen zeldzame verhalen dat veel mensen op latere leeftijd een carrière-switch maken naar de zorg. Christophe De Corte is er ook zo eentje. Hij werkte heel zijn leven in de verkoop, maar is op zijn 53 opnieuw gaan studeren en werkt nu al een maand bij De Kouter. “Mijn ex-vriendin was verpleegster en mijn dochter heeft een handicap, dus dat zorgzame heeft altijd al in mij gezeten. Het is een passie geworden om voor mensen te zorgen. Je krijgt zoveel dankbaarheid van de mensen.”

Vroeger werkten de ouderen voor ons, nu is het mijn beurt om iets terug te doen.

— Christophe De Corte, zorgkundige

De Thaise Nin Beckers is naar België verhuisd en werkt nu ook bij de woonzorgzone. Voor haar is alles nieuw, want in Thailand ging het er anders aan toe. “In Thailand zorgde ik ook al voor ouderen, maar vooral voor hartpatiënten. Hier kan ik met mijn diploma enkel als zorgkundige werken."

"In Thailand worden ouderen thuis verzorgd, hier zitten ze allemaal samen. Dat is wel even aanpassen geweest, maar het is zo fijn. Ik werk supergraag met mensen en ik voel me goed als ik ze kan verzorgen.”

Christophe en Nin
© Radio2

Bezoek van Bart Kaëll

Ook Bart Kaëll heeft een bezoekje gebracht aan De Kouter. Hij heeft in het VTM-programma ‘Een echte job’ kunnen ervaren hoe het is om in de zorg te staan. “Ik heb enkel maar bewondering voor die mensen. Het is het meest onderschatte beroep dat er bestaat. Fysiek is het heel zwaar en je bent constant met mensen bezig. Je moet ook empathie hebben, maar niet te veel, want je moet proberen om de problemen van het werk niet mee naar huis te nemen. Dat vond ik enorm moeilijk. Ik sliep vaak slecht."

Bart Kaëll in De Kouter
© Radio2

Ze werken met zoveel passie, dat is prachtig.

— Bart Kaëll

"Ik wil dat ze in een hotel zitten, niet in een woonzorgzone"

De kok bij De Kouter is Jan Jossaert. Hij heeft in het verleden voor sterrenrestaurants gekookt. “Hier heb je een beperkter budget, maar je kan daar ook goed mee koken. De passie voor het koken blijft, en iets lekkers koken kost evenveel tijd als iets slechts koken. Er komt altijd iets lekkers op tafel. Ze moeten zich in een hotel voelen, niet in een woonzorgzone.”

"Kunnen genieten van eten is belangrijk, zeker op een oudere leeftijd. Een lichtpuntje van de dag is het eten. Als er familie op bezoek komt, vragen ze niet: ‘hebben ze je goed gewassen?’, maar wel ‘wat heb je gegeten, was het lekker?'"

Jos Jossaert
© Radio2
Radio 2 in De kouter
© Radio2
Nin en Christioph
© Radio2
Radio2 in De kouter
© Radio2
Bewoonster
© Radio2
Kanarie in De Kouter
© Radio2
Radio2 in De Kouter
© Radio2
Groepsfoto!
© Radio2
Directeur
© Radio2
Ann en Bart
© Radio2
Bart vult gebakvormpjes
© Radio2
Alles over

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet