"Dagelijkse zomerkost" start in Leuven
do 15 jun. - 6:21

Dat "Dagelijkse kost" deze zomer "Dagelijkse zomerkost" zou worden, had Eén begin april al bekendgemaakt. Nu is duidelijk waar de opnames van het programma zullen plaatsvinden. De eerste vier afleveringen spelen zich af op de stoep voor de vertrouwde keuken van Jeroen Meus in Leuven. Als "tijdelijk" afscheidsdiner kunnen zijn buren dan van zijn kookkunsten proeven.
Jeugdsentiment
Daarna trekt Meus met een mobiele keuken op pad. Zijn eerste halte is een camping in het hart van de Vlaamse Ardennen. Voor Meus is dat puur jeugdsentiment want als kind ging hij met zijn gezin elke zomer verschillende keren kamperen. Dan trekt de kok naar Sint-Idesbald aan de kust waar hij tijdelijk zijn intrek in een vissershuisje neemt. Eindigen doet hij in het Zilvermeer in Mol.
"Trip down memory lane"
Op elk van deze locaties zet Meus zijn keuken op en ontmoet hij verschillende afleveringen lang vakantiegangers en plaatselijke bewoners. "De drie locaties zijn voor mij een trip down memory lane", zegt Meus. "Ze doen me terugdenken aan mijn schoolreizen en uitstapjes met de familie. Ik vind het altijd leuk om op reis te vertrekken. Eens van locatie veranderen leidt tot nieuwe inspiratie. Hoe zeggen ze dat ook alweer: verandering van spijs doet eten."
"Dagelijkse zomerkost" start op 26 juni. Elke weekdag is het programma om 19.40 uur op Eén te zien.