Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Dankzij deze 4 tips van The Messy Chef mislukt jouw pizza nooit meer!

do 9 feb. - 3:14

Wie is er niet verzot op een heerlijke pizza? Zeker als je hem zelf kan maken, dan is hij dubbel zo lekker. Maar dan mag hij niet mislukken natuurlijk. The Messy Chef Jelle Beeckman heeft enkele tips zodat jouw zelfgemaakte pizza nooit meer mislukt.
pizza anndaanjelle
© radio2

Gebruik een pizzasteen

Een pizzasteen gebruiken is geen overbodige luxe volgens Jelle. "Het is niet duur om aan te schaffen. Het probleem met je pizza bakken op een gewone ovenplaat, is dat die ovenplaat koud is. De bedoeling is dat zodra je deeg in de oven gaat het instant krokant wordt, en dat gebeurt niet op zo’n koude plaat", vertelt Jelle. "Dus je pizza klaarmaken op bakpapier en dan op de warme ovenplaat leggen is de manier om een krokante pizza te krijgen, en te voorkomen dat je deeg nat wordt."

Bak champignons op voorhand

Heel wat mensen gebruiken graag champignons op hun pizza. Maar het nadeel van champignons is dat ze heel wat vocht verliezen tijdens het bakken. Bak ze daarom op voorhand in een aparte pan en leg ze pas dan op je pizza. Op die manier krijg je ook geen ‘natte’ pizza, en het is ook beter voor de smaak.

Koop de juiste mozzarella

Nog zo’n favoriet ingrediënt dat we graag op onze pizza gooien is mozzarella. “Vaak gebruiken we van die dikke bollen mozzarella, maar net als bij champignons zit daar heel veel vocht in. Daarom koop je beter mozzarella cucina in blokvorm of geraspte mozzarella, want die hebben dat vochtprobleem niet. Gebruik niet te veel tomatensaus, want dat zorgt dat je pizza te wak wordt.

Snijd uien zo fijn mogelijk

Voor wie graag uiringen op z’n pizza heeft, raadt Jelle aan om die zo fijn mogelijk te snijden, liefst met een mandoline. "Als je je ui snijdt met een gewoon snijmes heb je soms te dikke stukken die rauw blijven na het bakken. Ook een voordeel van dunne uiringen: hoe dunner de ui, hoe meer die karameliseert en hoe meer suikers hij geeft aan de tomatensaus, wat ten goede komt van de smaak."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet