Dankzij deze 4 tips van The Messy Chef mislukt jouw pizza nooit meer!
do 9 feb. - 3:14

Gebruik een pizzasteen
Een pizzasteen gebruiken is geen overbodige luxe volgens Jelle. "Het is niet duur om aan te schaffen. Het probleem met je pizza bakken op een gewone ovenplaat, is dat die ovenplaat koud is. De bedoeling is dat zodra je deeg in de oven gaat het instant krokant wordt, en dat gebeurt niet op zo’n koude plaat", vertelt Jelle. "Dus je pizza klaarmaken op bakpapier en dan op de warme ovenplaat leggen is de manier om een krokante pizza te krijgen, en te voorkomen dat je deeg nat wordt."
Bak champignons op voorhand
Heel wat mensen gebruiken graag champignons op hun pizza. Maar het nadeel van champignons is dat ze heel wat vocht verliezen tijdens het bakken. Bak ze daarom op voorhand in een aparte pan en leg ze pas dan op je pizza. Op die manier krijg je ook geen ‘natte’ pizza, en het is ook beter voor de smaak.
Koop de juiste mozzarella
Nog zo’n favoriet ingrediënt dat we graag op onze pizza gooien is mozzarella. “Vaak gebruiken we van die dikke bollen mozzarella, maar net als bij champignons zit daar heel veel vocht in. Daarom koop je beter mozzarella cucina in blokvorm of geraspte mozzarella, want die hebben dat vochtprobleem niet. Gebruik niet te veel tomatensaus, want dat zorgt dat je pizza te wak wordt.
Snijd uien zo fijn mogelijk
Voor wie graag uiringen op z’n pizza heeft, raadt Jelle aan om die zo fijn mogelijk te snijden, liefst met een mandoline. "Als je je ui snijdt met een gewoon snijmes heb je soms te dikke stukken die rauw blijven na het bakken. Ook een voordeel van dunne uiringen: hoe dunner de ui, hoe meer die karameliseert en hoe meer suikers hij geeft aan de tomatensaus, wat ten goede komt van de smaak."