Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

De Beatles-musical 'All you need is love' komt naar Antwerpen

di 24 sep. - 13:28

In mei 2020 komen The Beatles terug naar Antwerpen. Tenminste in een musical.
The Beatles

The Beatles zijn hot. 50 jaar geleden verscheen hun legendarisch album 'Abbey Road'. 10 jaar eerder was er voor het eerst sprake van het muzikale kwartet uit Liverpool. En in 2020 zal het 20 jaar geleden zijn dat de eerste voorstelling van de musical 'All you need is love' in première ging.

Musical

Deze voorstelling vertelt het succesverhaal van The Fab Four. Van het begin tot het einde. De groep Twist & Shout geeft gestalte aan John, Paul, George en Ringo. In de originele kostuums zingen ze 30 onsterfelijke klassiekers van The Beatles.
Terwijl je geniet van onder meer 'Yellow submarine", 'Let it be', 'Yesterday' en 'Hey Jude' kan je kijken naar authentieke beelden van The Beatles.

De musical 'All you need is love' komt op zaterdag 30 mei 2020 naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

All you need is love

'All you need is love' werd speciaal geschreven voor het televisieprogramma 'Our world' op 25 juni 1967. Dit was het eerste rechtstreekse programma dat via de satelliet werd uitgezonden in 26 landen. 'Our world' duurde 6 uur. 350 miljoen kijkers keken naar 'Our world'.
In de uitzending werd er ook overgeschakeld naar de BBC-studio waar The Beatles bezig waren met de opname van 'All you need is love'. Het was de bedoeling om een liedje te brengen dat iedereen in elk land kon begrijpen. Eenvoudig om te spelen en te zingen.
Bij deze uitzending waren onder meer Mick Jagger, Marianne Faithfull, Keith Richard, Keith Moon en Eric Clapton ook aanwezig.

In the mood

In 'All you need is love' werden er ook verschillende delen van andere gekende melodieën verwerkt. Zoals de Marseillaise, Greenleeves, In the mood van Glenn Miller en aan het eind 'She loves you' van ... The Beatles.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet