Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

De keuken van Lien Willaert

ma 8 okt. - 9:05

Lien Willaert, auteur van verschillende kookboeken waaronder 'Vluggertjes in de keuken', is heel graag in de keuken bezig. Maar het mag voor haar ook vooruit gaan. Ze heeft een drukke job én een huish
De keuken van Lien Willaert

Lien Willaert, auteur van verschillende kookboeken waaronder 'Vluggertjes in de keuken', is heel graag in de keuken bezig. Maar het mag voor haar ook vooruit gaan. Ze heeft een drukke job én een huishouden om te runnen en dan blijft er sowieso al niet veel tijd...

Elke bespaarde minuut is voor haar een gewonnen minuut. Lien kwam even langs op het Voedingssalon om te vertellen hoe zij het zich makkelijk maakt in de keuken.

Haar belangrijkste tip:

* gebruik voorgesneden en/of diepvriesgroenten: een echte tijdwinner; bovendien zijn diepvriesgroenten zeker niet minder lekker of minder gezond dan verse groenten, integendeel.

* diezelfde groenten zijn ook ideaal als basis voor soepenn of een snelle saus.

* heb je meer tijd en zin, dan kan je dergelijke pakketjes met verse groenten natuurlijk ook zelf samenstellen en in de diepvries stoppen. Achteraf gebruik je op dezelfde manier als de pakketjes die je kant en klaar hebt gekocht.

Keukentoestellen die je het leven makkelijker maken...

* de spirelli: je draait er een groente door en die komt er dan uit in lange sliertjes. In geen tijd heb je spaghetti slingers van de gewenste groenten. Dat is eens iets anders dan gewoon gesneden groenten.
De spirelli is ook ideaal voor de kinderen. Die vinden dat een heel leuke manier om groenten te eten.

* Blokjessnijder: handig om snel groenten in heel kleine stukjes te snijden. Er zit wel wat afwas aan. Voor één ui doe ik dat niet, maar voor ratatouille, soepgroenten, … gebruik ik ‘m bijna altijd.

* handschoenen om aardappelen of wortelen mee te wassen; ze zijn gemaakt van een soort schuurpapier. Je geeft de groenten eigenlijk een peeling als je ze dan wast. Je moet ze dan niet meer schillen. Dat gaat ook supersnel.

* espumafles: vooral om bereidingen luchtiger te maken; denk aan chocomousse maar ook mayonaise. Je krijgt er ook meer volume door en je eet er dus minder van. Goed voor de lijn!

* lunchbox met koelelement: heel interessant, zeker voor mensen met kinderen. Het is een soort van lunchbox, waarin een koelelement verwerkt is. Je zet de box 's avonds in de diepvries en je vult hem ’s morgens. Het eten blijft dan een hele dag lekker koel. Daarnaast heb je ook mini frigobox-tasjes met een koelelement. Dat werkt dan op dezelfde manier.



Lien probeert het verder zo sober mogelijk te houden in de keuken. "Anders staat je hele keuken al snel vol met dingen die je tenslotte niet elke dag gebruikt."

Wat ze wel heeft en vaak gebruikt zijn onder meer een steamer, een vacuümmachine en - niet te vergeten - haar brander voor crème brûlee! "Dat kan je voor veel dingen gebruiken om een krokant laagje op te leggen. Met suiker voor desserts of met gemalen kaas voor op hartige gerechten."

Lien is ook helemaal weg van alle mogelijke keukenhulpjes in silicone. Taartvormen, matjes, noem maar op. "Gewowon veel makkelijker om alles eruit te halen."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet