Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Dikke omelet met spekjes, champignons en kaas

do 12 apr. - 2:00

Zonder de kip kan een kok (bijna) niet. Met eenvoudige eitjes kan je alle kanten uit in de keuken. Jeroen maakt er een dikke omelet mee, die gebakken wordt in de oven.
Dikke omelet met spekjes, champignons en kaas

Zonder de kip kan een kok (bijna) niet. Met eenvoudige eitjes kan je alle kanten uit in de keuken. Jeroen maakt er een dikke omelet mee, die gebakken wordt in de oven.

Een omelet is ook ideaal om creatief aan de slag te gaan. Je kan er bijna alles instoppen wat je zelf heel lekker vindt. Jeroen gebruikt spekjes, kaas, paddenstoelen aardappelen en verse kruiden, maar gebruik gerust je eigen fantasie. En wie graag vegetarisch eet kan eenvoudigweg de spekjes weglaten. Dus: “Pimp your omelet”!

INGREDIËNTEN:
(min. 4 personen)

  • 10 eieren
  • 200 g gerookt spek in sneetjes
  • 150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
  • 150 g Parijse champignons
  • enkele (koude) gekookte aardappelen (restje?)
  • 1 dikke ui
  • ½ teen look
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes kervel
  • een klontje boter
  • een scheutje (olijf)olie
  • peper & zout
  • BEREIDING:
  • Zet alle ingrediënten klaar en neem er ook de koude aardappelen bij. (Of kook enkele aardappelen gaar in licht gezouten water. Laat ze daarna wat afkoelen.)
  • Snij het zwoerd van het spek en snipper de sneetjes vervolgens in dunne reepjes.
  • Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur en bak er de stukjes spek in. Laat ze enkele minuten sissen, terwijl je af en toe in de pan roert.
  • Pel de ui en snij de bol in twee. Snipper de ui vervolgens in fijne stukjes. Stoof de stukjes ui met de spekjes.
  • Pel de look en snij het (stukje) lookteen in piepkleine brokjes. Plet ze daarna tot pulp.
  • Maak de paddenstoelen schoon, maar spoel ze niet onder de kraan. Gebruik bv. een droog borsteltje om onzuiverheden weg te krijgen. Snij de paddenstoelen in schijfjes en bak ze een paar minuten mee. Roer regelmatig in de pan, het liefst met een houten lepel.
  • Kruid het mengsel met een beetje peper. De spekjes smaken al zout.
  • Spoel de verse kruiden, laat ze uitlekken en snipper ze heel fijn.
  • Doe de snippers peterselie en kervel bij de groenten met spek, en roer even. Neem de pan daarna van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een ruime mengschaal en breek er alle eieren in. Kluts met een garde de dooiers doorheen het eiwit.
  • Neem het ronde bakblik erbij en schenk er een piepklein scheutje olie in. Smeer met een keukenpenseel de hele binnenkant in met de vetstof. Zo zal je dikke omelet niet vastkleven als ze uit de oven komt.
  • Giet de geklutste eieren in het bakblik.
  • Snij de aardappelen in dobbelstenen en verdeel ze in het eiermengsel.
  • Schep vervolgens de hele inhoud van de braadpan bij de geklutste eieren en verdeel het mengsel van spek en groenten gelijkmatig.
  • Strooi een royale portie gemalen kaas over de dikke omelet.
  • Plaats de omelet in de hete oven van 180°C. (Door de omelet in de oven te garen, zal ze niet gemakkelijk verbranden.) Bak de omelet ongeveer 25 minuten.
  • Zet een plat bord omgekeerd op de bakvorm en stort de gare omelet uit. Draai ze daarna voorzichtig om. Gebruik bv. een brede spatel.
  • Serveer de dikke omelet in taartpunten.
  • Ook een fris slaatje smaakt er heerlijk bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet