Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Zot Veel Vakantie

Zot Veel Vakantie

Doen: fietsen in het voetspoor van Luc De Vos in Wippelgem

wo 7 jul. - 0:34

In het prachtige Meetjesland ligt het dorp Wippelgem, een plek die onlosmakelijk verbonden is met zanger Luc De Vos. Ladybiker Margaux fietste er de tocht 'Wippelgem door vossenogen'.

Wie Wippelgem zegt, zegt Luc De Vos. De Gorki-zanger groeide op in het dorpje en elke plek heeft er wel een verhaal. Die verhalen werden allemaal samengebundeld in de wandeling/fietstocht 'Wippelgem door vossenogen'. “Een echte aanrader, zeker voor de fans van Luc. Maar eigenlijk komt iedereen er aan zijn trekken. Want je fietst of wandelt langs prachtige plekken.”

Kasteel van Wippelgem

Een plek waar je iets langer kan rondhangen is het kasteel van Wippelgem. Een heel mooie plek in het groen waar je volledig tot rust komt. Wandel even in het park of ga iets drinken in de koffiebranderij. 

Passeer langs de Mia-wegel en rust even uit aan de Luc De Vos picknickbanken

— Margaux

Een andere plek waar je zeker iets langer kan stilstaan, is de sprookjesachtige Gerardsmolen. De weg daarnaartoe werd omgedoopt tot de Mia-wegel. “Rond de molen staan picknickbanken opgesteld waar je even op adem kan komen. Op de banken staan een paar prachtige teksten van Luc geschreven.”

Wil jij ook fietsen in het voetspoor van Luc De Vos?

Bij de toeristische dienst van Evergem kan je een brochure ophalen over de belevingsroute ‘Wippelgem in Vossenogen’. De tocht is 5 kilometer lang, en je kan hem zowel wandelen als fietsen. Je kan de route alleen wandelen/fietsen met de brochure als leidraad. Wie wil kan ook een Meetjeslandse gids inhuren.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet