Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Echtgenote Jenny over Will Tura: "Onze verliefdheid is langzaam geëvolueerd naar liefde"

zo 2 aug. - 10:03

Iemand die niet mocht ontbreken op het grote verjaardagsfeest van Will Tura, is zijn vrouw Jenny natuurlijk. Niemand die beter Will Tura én Arthur Blanckaert kent. Samen blikten ze terug naar de eerste jaren waarin ze elkaar hebben leren kennen.

Al 47 jaar zijn ze getrouwd, Jenny en Will. Voor Will was het liefde op het eerste gezicht, maar Jenny liet er liever wat tijd over gaan. "Ik wou hem liever toch eerst wat beter leren kennen. Ik vond hem heel sympathiek en zachtaardig, iemand zonder capsones. En het was ook een hele knappe man natuurlijk. Veel vrouwen waren op hem verliefd, dus waarom ik niet?", vertelt Jenny al lachend. "Maar alles is heel langzaam gegaan, onze verliefdheid is langzaam geëvolueerd naar liefde. We hebben elkaar toch 3 of 4 jaar 'gekend' eerst, maar het het bleef duren. Het is niet omdat je verliefd bent, dat het daarom liefde wordt. Maar bij ons is het dan toch uiteindelijk geëvolueerd naar iets diepers."

"Ik wist niet hoe bekend hij was"

"Ik woonde in het Brusselse, en Will was in zijn beginjaren vooral bekend in Vlaanderen. Ik kende hem als artiest dus nog niet echt. Ik ging ook niet naar zijn optredens, dus ik wist niet hoe bekend hij was." Afspraakjes maken was niet altijd evident. "Ik werkte op kantoor met een vast uurrooster, en Will trad vooral in het weekend op. Maar Will kwam mij vaak ophalen in het weekend tot aan de basiliek, geloof ik dat het was, en dan ging hij daarna door naar een optreden. Zo wist ik toch een beetje dat hij om mij gaf", vertelt Jenny met een knipoog. "Ik kan de uren dat ik heb gewacht op hem niet meer tellen. Je vraagt je toch altijd of hij goed thuis geraakt na een optreden. Maar ik heb me er uiteindelijk wel goed aan aangepast."

Ik kan de uren dat ik heb gewacht op hem niet meer tellen.

— Jenny

Het heeft even geduurd voor de relatie van Will en Jenny publiek bekend werd gemaakt. "In die tijd was het zo dat je als jonge zanger beter niet gelinkt werd aan een vrouw. Maar dat is bijna 50 jaar geleden, dat waren andere tijden. Will was ook al 10 jaar bezig toen we elkaar leerden kennen, ik vond het goed om mij op de achtergrond te houden. Hij deed het goed, dus ik zie niet in waarom ik mij er dan mee moest bemoeien." 

Bekijk het hele gesprek

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet