Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Een bib voor iedereen, zeker in Sint-Pieters-Leeuw

vr 19 jan. - 14:01

In Sint-Pieters-Leeuw hebben de leerlingen van de plaatselijke scholen de bibliotheek letterlijk omarmd. Het is de start van de campagne 'een bib voor iedereen'.

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking. De vrees is dat bibliotheken zullen verdwijnen en daarom is er de actie 'een bib voor iedereen'.

Bibliothecaris in Sint-Pieters-Leeuw Katia Grammens: "Vroeger kregen wij subsidies, maar die vallen nu allemaal weg omdat er geen bibliotheekplicht meer is. Daarom vrezen wij dat er in verschillende gemeenten bibliotheken zullen verdwijnen waardoor de mensen in hun buurt niet meer naar een bibliotheek kunnen. Dat zou zonde zijn."

Heel veel scholen maken gebruiken van de bibliotheek, daarom waren het de leerlingen van de verschillende scholen die vandaag 'hun' bib hebben omarmd, want 'een bib moet er zijn voor iedereen'.

 

 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet