Een perfecte steak? Leg er je vinger op!

Zo bak je een steak precies zoals je wil
Vergelijk je steak tijdens het bakken met de zacht- en hardheid van de 'muis' van je hand wanneer je een van je vingers op je duim houdt:
-
Wijsvinger = bleu
Open de palm van je hand en ontspan. Neem je wijsvinger van de andere hand en druk op het vlezige gebied (de muis) tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Dit is hoe bijna rauw vlees aanvoelt.
-
Middelvinger = saignant
Ontspan je hand nog eens. Duw zachtjes duim en wijsvinger op elkaar. Neem de wijsvinger van de andere hand en druk op het vlezige gebied tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Zorg ervoor dat de hand ontspannen is. Dit is hoe rood vlees aanvoelt.
-
Ringvinger = à point (medium dus)
Druk het puntje van de ringvinger en de duim zachtjes op elkaar. Druk op het vlezige gebied tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Dit is hoe rosé vlees aanvoelt.
-
Pink = bien cuit
Druk zachtjes pink en duim op elkaar. Voel opnieuw aan het vlezige gebied tussen duim en de onderkant van de handpalm. Dit gebied voelt nu stevig aan. Zo voelt doorbakken vlees aan.