Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Een zomer zonder shoppen: "Wees bewust van de impact van je kleerkast"

ma 1 jul. - 7:47

Vandaag zijn de koopjes officieel gestart, een hoogdag voor iedereen die z'n garderobe een upgrade wil geven. Behalve dan voor de bijna 15.000 mensen die zich hebben aangesloten bij de actie van 'slow fashion season'. Zij willen een hele zomer lang geen nieuwe kleding kopen. De campagne wil iedereen bewuster maken van de impact van onze kleerkast.

Journaliste Sarah Vandoorne is ambassadeur van de actie en ze gaf meer uitleg in Plage Préférée. "Kledij is zo goedkoop geworden, dat we niet meer stilstaan bij het productieproces ervan. Voor de productie van een T-shirt is al zoveel water nodig bijvoorbeeld, dat de totale impact immens is. Jaarlijks verbruikt de sector 32 miljoen olympische zwembaden aan water, dat is gigantisch. De mode-industrie is bovendien verantwoordelijk voor 8% van de mondiale uitstoot van broeikasgassen."

Jaarlijks verbruikt de sector32 miljoen olympische zwembadenaan water.

Gaan die 3 maanden nu echt het verschil maken? "Die 15.000 mensen zijn ongeveer het equivalent van 1,5 à 2 miljoen CO2-uitstoot en 450 à 500 miljoen liter water. De kleding blijft natuurlijk gewoon in de winkels liggen. De actie gaat veel meer om niet shoppen, we willen mensen vooral tot nadenken aanzetten."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet