
de inspecteur
Er is water, water en water...
di 2 apr. - 6:15

Water drinken zorgt er voor dat de vochtbalans in ons lichaam op peil blijft zodat al onze organen goed kunnen werken, we een gezonde temperatuur behouden en voedingstoffen, mineralen en afvalstoffen terecht komen waar ze horen.
Maar het éne water is natuurlijk het andere niet! Eén van de dingen waarop verschillende waters zich van elkaar onderscheiden is de droogrest van het water.
Droogrest
Droogrest, dat is wat er overblijft wanneer je een liter water bij 180 graden zou laten verdampen. Denk maar aan de binnenkant van je waterkoker. Vaak denken we dat er enkel kalk overblijft, maar in werkelijkheid is het een heel palet aan mineralen die zich in ons water bevinden.
Die mineralen geven onder andere de karakteristieke smaak aan ons water. Dus hoe hoger de droogrest, hoe meer het water een eigen, specifieke smaak heeft. Maar een hoge droogrest betekent NIET dat het water minder gezond zou zijn.
De droogrest is niet zo belangrijk als wel wélke mineralen en in de droogrest zitten. Alleen wanneer je van je dokter te horen hebt gekregen dat je bepaalde stoffen moet mijden is het iets waar je kan op letten.
Ook kinderen en zwangere vrouwen kiezen beter voor een water met een lagere droogrest. Maar als je tekorten hebt van bepaalde mineralen dan kan je dat dus ook oplossen met de keuze van het juiste water!

Kraantjeswater?
Op het water dat we in flessen kopen moet netjes vermeld staan hoeveel droogrest het water heeft en uit welke mineralen die droogrest bestaat, maar hoe zit het met het heerlijke drinkwater dat gewoon uit onze kraan stroomt?
Wel, dat is sowieso slechts licht tot gemiddeld gemineraliseerd water. En als je graag de precieze samenstelling van het water in jouw buurt wilt kennen kan je die terugvinden op de website van jouw waterbedrijf.
Wie is mijn drinkwaterbedrijf? Ontdek het HIER.