Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 middag in west-vlaanderen

radio2 middag in west-vlaanderen

Familiezorg West-Vlaanderen zoekt vrijwilligers voor nachtzorg

do 14 jun. - 14:19

Een ziekte of een handicap stoppen 's nachts niet. Voor de mantelzorgers die dag en nacht hun hulpbehoevend familielid helpen zijn de nachten het zwaarst. Daarom doet Familiezorg West-Vlaanderen een oproep naar meer mensen voor de vrijwillige nachtzorg.

Gustaaf Caron (80) uit Poperinge zorgt al een paar jaar voor zijn vrouw Ida  (77), die lijdt aan de ziekte van Alzheimer en reuma. Hij vertelt dat er goede en mindere goede dagen zijn. Ook 's nachts kan de zorgbehoefte groot zijn en dat weegt soms zwaar op zijn nachtrust. Gelukkig komt er bij hem wel al af en toe een vrijwilliger, die 's nachts zijn zorgtaak overneemt.

Het doet deugd om alles even los te laten. Anders kom ik midden in de nacht wakker om te controleren hoe het mijn vrouw gaat.

— Gustaaf Caron, mantelzorger

Nieuwe vrijwilligers welkom

De vrijwilligers doen wat de familie hen vraagt. Het gaat bijvoorbeeld over helpen bij een bezoek aan het toilet of een kort gesprekje voeren. Helaas zijn die vrijwilligers schaars. Daarom doet Familiezorg West-Vlaanderen een oproep naar meer mensen voor de vrijwillige nachtzorg. "Nachtelijke problemen zijn één van de belangrijkste redenen voor een opname in een woonzorgcentrum", aldus Heidi Verstraete, verantwoordelijke aanvullende thuiszorg in regio Ieper. We hebben nog altijd nood aan helpende handen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet