Farfalle met tomaat, spinazie en ricotta
vr 2 dec. - 2:30
De inspiratie komt vandaag uit Italië. Daar vallen trouwens heel wat ideeën te rapen. Deze keer gaan we voor past in de vorm van strikjes (farfalle). We maken ze klaar met tomaat, spinazie en ricotta:

De inspiratie komt vandaag uit Italië. Daar vallen trouwens heel wat ideeën te rapen. Deze keer gaan we voor past in de vorm van strikjes (farfalle). We maken ze klaar met tomaat, spinazie en ricotta: een ideale combinatie, in de kleuren van de Italiaanse vlag!
INGREDIENTEN
(2 personen)
- 120 g farfalle
- Zout
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram spinazie
- 125 cherry tomaten
- 1 eetlepel groene pesto
- 2 eetlepels ricotta
BEREIDING
- Kook de farfalle beetgaar in kokend water met wat zout.
- Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is.
- Voeg 200 gram spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
- Voeg 125 gram cherrytomaten toe en warm even mee.
- Voeg 1 eetlepel groene pesto, 2 eetlepels ricotta en de farfalle door de spinazie.
- Warm het geheel goed door.
- Serveer met wat extra ricotta.