Feta-taart op z'n Grieks
di 12 apr. - 9:30
Fetakaas wordt in de Griekse keuken in verschillende gerechten verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de feta-taart.

Fetakaas wordt in de Griekse keuken in verschillende gerechten verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de feta-taart, die wordt gemaakt als kleine kinderen hun eerste stapjes zetten.
Rond het gebak worden allerlei spulletjes gelegd : een bal, een kam, een boek,... De peuter loopt naar de tafel en het gekozen voorwerp vertelt welk beroep het kind later zal uitoefenen.
En daarna wordt er lekker gesmuld. Efgenia Karampatakis van Grieks restaurant Orestis uit Genk helpt ons op weg.
Ingrediënten:
- 500 g filodeeg (1 pak)
- 500 g feta
- 500 g Griekse yoghurt
- 5 eieren
- 200 g gesmolten boter of maïsolie (om in te vetten)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verkruimel de feta en meng er 4 eieren en de yoghurt door.
- Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg er een vel filodeeg op en besprenkel met gesmolten boter of olie.
- Leg er een tweede vel bovenop en verdeel er wat van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle deeg is opgebruikt.
- Besprenkel het bovenste vel filodeeg weer met boter en olie.
- Klop het laatste ei los en strijk er de filodeeg mee in. Prik er hier en daar met een vork in.
- Zet de schotel ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de bovenkant mooi bruin is.

