Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Feta-taart op z'n Grieks

di 12 apr. - 9:30

Feta­kaas wordt in de Griekse keuken in verschillende gerechten verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de feta­-taart.
Feta­kaas wordt in de Griekse keuken in verschillende gerechten verwerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de feta­-taart, die wordt gemaakt als kleine kinderen hun eerste stapjes zetten.
Rond het gebak worden allerlei spulletjes gelegd : een bal, een kam, een boek,... De peuter loopt naar de tafel en het gekozen voorwerp vertelt welk beroep het kind later zal uitoefenen.
En daarna wordt er lekker gesmuld. Efgenia Karampatakis van Grieks restaurant Orestis uit Genk helpt ons op weg.

Ingrediënten:

  • 500 g filodeeg (1 pak)
  • 500 g feta
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 5 eieren
  • 200 g gesmolten boter of maïsolie (om in te vetten)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verkruimel de feta en meng er 4 eieren en de yoghurt door.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg er een vel filodeeg op en besprenkel met gesmolten boter of olie.
  • Leg er een tweede vel bovenop en verdeel er wat van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle deeg is opgebruikt.
  • Besprenkel het bovenste vel filodeeg weer met boter en olie.
  • Klop het laatste ei los en strijk er de filodeeg mee in. Prik er hier en daar met een vork in.
  • Zet de schotel ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de bovenkant mooi bruin is.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet