Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Fitness in Destelbergen wordt theaterzaal voor een maand

vr 8 mrt. - 13:55

Sports & Health Center Fit-Out in Destelbergen zal vier weken lang het toneel van een voorstelling zijn. Op zaterdag 9 maart gaat de voorstelling ‘The Place To Be’ van Victoria Deluxe vzw in première. Als locatie werd niet voor een klassieke theaterzaal gekozen, wel voor een fitnessruimte.

Bij Fit-Out in Destelbergen kan je normaal altijd terecht voor een dosis sport. Maar vanaf zaterdag 9 maart zal ook een ander publiek in het fitnesscentrum neerstrijken. Tot en met 31 maart kan je er elke zaterdag en zondag terecht voor locatietheater, het stuk ‘The Place To Be’ van Victoria Deluxe vzw wordt er opgevoerd. 

Schilderij

“Het is een beetje een schilderij van de fitness”, zegt maker Dominique Willaert. Samen met Maiada Aboud wil hij alle aspecten van ‘het leven in de fitness’ aan bod laten komen. “De acteurs vertellen een verhaal van een gemeenschap van sportende mensen, maar er worden verschillende accenten gelegd.”

22 acteurs weerspiegelen dus leden, en types, binnen een fitness. Voor de casting van de acteurs werd zelfs gezocht naar de diversiteit die je ziet in een fitnessruimte. “Die diversiteit wordt weerspiegeld op de scène”, zegt Dominique Willaert. “Het is een groep van 22 heel verschillende mensen, uit alle lagen van de bevolking en van over de hele wereld.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Victoria Deluxe Vzw

Foto: Victoria Deluxe Vzw

Al sportend repeteren

De repetities van de voorstelling zijn als sinds het najaar van 2018 aan de gang. De acteurs en makers zijn samen beginnen sporten. Die repetities gingen gewoon door in de fitness Fit-Out, zelfs toen andere mensen ook kwamen sporten. Volgens Dominique zorgde dat vaak voor plezier. “Wij deden soms theatrale dingen die andere sporters niet doen, bijvoorbeeld zingen.”

Het idee komt van Dominique zelf, nadat hij fitnesservaring opdeed. Volgens hem zijn fitnesscentra veranderd. “Vroeger was dit een plek voor een kleine groep mensen, maar de voorbije jaren is dat volledig opengetrokken.”  En dat was voor Dominique genoeg om een voorstelling in Fit-Out Destelbergen te maken.

Wil je meer weten over ‘The Place To Be’, of wil je tickets bestellen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Victoria Deluxe.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet