Fleur de sel: het neusje van de zalm
do 11 feb. - 6:28
Het is één van de belangrijkste ingrediënten van de keuken: zout.

Het is één van de belangrijkste ingrediënten van de keuken: zout. Je hebt het gewone keukenzout, uiteraard, maar ook het neusje van zalm in zouwereld: Fleur De Sel. Dat is het beste, smakelijkste maar ook duurste zout dat je in de supermarkt kan vinden.
De prijs heeft alles te maken met de manier van 'produceren'. Het zout wordt immers op natuurlijke wijze gewonnen in het zuiden van Europa. Zeewater wordt opgevangen in bekkens, de zon verdampt het water, en het beste zout, de fleur de sel, drijft als een soort vliesje bovenop het water. Dit wordt dan met de hand weggeschept, daarom is het zout best duur.
Hoe dan ook, chefs kunnen niet meer zonder. Ook niet Gert De Mangeleer van Hertog Jan in Brugge...
En gewoon omdat het verrukklijk is, geven we ook een recept mee. Smakelijk!
