Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Frank Deboosere: "Als ik minister van onderwijs zou zijn, zou ik vaker mensen verplichten om met muziek bezig te zijn"

wo 8 sep. - 8:00

Elke week gaan De Madammen op zoek naar de favoriete foto's van een bekende medemens. Deze week geeft Frank Deboosere ons een inkijk in zijn fotoalbum.

Strijd tegen kanker

"Als ik thuis kom van zo'n 'dagen tegen kanker' of het 'kinderkankerkamp', dan ben ik blij dat ik mijn verhaal kwijt kan aan mijn vrouw. Da's echt wel nodig."

De fiets

"Ik zou mijn fiets niet meer kunnen missen. Ik wil dit jaar zeker 5.000 km met de fiets halen. Voor de mensen die schrik hebben dat ze nat worden op de fiets : 93% van de tijd is het in België droog."

Frank Deboosere-koepel

"Ik ben sinds jaar en dag vrijwilliger bij Volkssterrenwacht Mira. Naar de sterren kijken, dat is voor mij echt thuiskomen."

"De materie waaruit wij, mensen, gemaakt zijn, komt oorspronkelijk uit de sterren en met die gedachte kan ik mij toch wel troosten als op een dag het licht uitgaat."

Het belang van muziek

"Muziek verzacht de zeden, muziek verbindt... muziek is hetgeen dat het langst bij de mensen blijft. Als ik minister van onderwijs zou zijn, zou ik vaker mensen verplichten om met muziek bezig te zijn."

Gaan voor wat je wil

"Ik was toen zo’n 5 jaar en keek waarschijnlijk naar Kapitein Zeppos. Ik wist al heel lang dat ik weerman wou worden. Al van mijn 10 jaar… Maar nooit gedacht dat het zo ver zou komen."

"Als je echt iets wil, kan je echt heel veel bereiken. Je moet ook wel geluk hebben maar je moet je toch ook wel smijten en blijven smijten want anders hou je het nooit lang vol."

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet