Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Frank Deboosere, Kim Debrie en Ladybiker Katleen Craenhals tippen hun favoriete fietsroutes: "Zelfs zonder elektrische fiets raak ik vooruit!"

vr 4 jun. - 8:28

VRT-collega's Frank Deboosere, Kim Debrie en Ladybiker Katleen Craenhals onthullen hun favoriete fietsroutes, inclusief persoonlijke tips en de leukste adresjes om te genieten van het heerlijke weer. Haal die trouwe tweewieler boven en fietsen maar!

Bosland in hogere sferen

Presentatrice Kim Debrie kiest voor de Limburgse rust in hogere sferen. "Voor mij is fietsen in de Limburgse Bosland regio echt heerlijk fietsen. Je kan er tussen de kruinen van de bomen de iconische fietsbeleving Fietsen door de Bomen ontdekken, waar je echt de natuurpracht ziet en ruikt. De fietspaden zijn ook in heel goede staat, je bolt vlot in een heel veilige en rustige omgeving. En voor zij die het graag vlak houden.. Zelfs zonder elektrische fiets geraak ik er nog vooruit!" 

Daarnaast geeft Kim ook nog een extra tip mee: "Je kan deze route ook combineren met de Lommelse Sahara die vlakbij ligt. Of voor zij die nog wat verder willen gaan is door het water fietsen in Bokrijk niet ver weg, dat is een kort stukje maar wel een heel toffe beleving."

Wat moet je weten?

  • Route: In en rond Noord-Limburg, te volgen met knooppunten
  • Afstand: Rustige, vlakke route van 64 km
  • Ontdek de volledige route op: https://routelink.be/mdkd

Hop op en naast de fiets

Lady biker Katleen Craenhals koppelt het sportieve graag aan het aangename. Ze kiest voor de streek rond Poperinge, wat ook wel het Hoppeland genoemd wordt. Hier fiets je in een glooiend landschap met hopranken naar boven via gepassioneerde brouwers die vakkundig de lekkerste ambachtelijke bieren produceren. 

"Ik kan hier heerlijk genieten. Je duikt in het groen van het Helleketelbos, de Sixtusbossen en bekijkt kunst bij je passage door Watou. Onderweg geniet je van mooie vergezichten op de hoppevelden en heerlijke afdalingen, van de stilte in de Westhoek én van streeklekkers in de lokale horeca." Hoewel dit stukje Vlaanderen niet door Duitsland werd bezet, zijn ook hier de littekens van de Eerste Wereldoorlog niet uit het landschap weg te denken.

Wat moet je weten?

  • Route: In en rond Poperinge, te volgen met GPS of knooppunten
  • Afstand: Rustige, hellende fietsroute van 53 km
  • Ontdek de volledige route op: westtoer.be/nl/doen/hoppelandfietsroute

Mooi weer langs de Dijle en Zenne

Niemand die een betere fietsroute kan tippen dan fietsfan Frank Deboosere. Als lokale Mechelaar kiest hij voor een kort ritje langs de rivieren Dijle en Zenne. "Ik koos voor deze mooie tocht langs de lokale rivieren. Je start en eindigt in de heerlijke stad Mechelen, maar onderweg ontdek je het prachtige Zennegat waar je geniet van zowel water als land. De route is dus een ideale combinatie van natuur en cultuur. Voor zij die wat verder wonen is Mechelen perfect bereikbaar met de trein en het openbaar vervoer."

Wat moet je weten?

  • Route: Een lus van Mechelen en het Zennegat, te volgen met knooppunten
  • Afstand: Korte, vlakke fietsroute van 21 km
  • Ontdek de volledige route op: https://routelink.be/g5r9

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet