Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Ga net als De Madammen gezonde zeelucht én cultuur opsnuiven in Oostende: 4 must-sees!

ma 27 sep. - 2:00

Op dinsdag 28 september trekken Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters naar Oostende. De zomer mag dan al voorbij zijn, er valt heel wat te beleven in de Koningin der Badsteden: van de Internationale Fotobiënnale, lang 'The Crystal Ship' tot het vernieuwde Ensorhuis. En natuurlijk vergeten we ook de innerlijke mens niet: Oostende als hoofdstad van de garnaalkroket!
© Foto's Visit Oostende

Internationale Fotobiënnale

Tijdens dit visueel spektakel etaleren 30 fotografen hun werk op diverse binnen- en buitenlocaties in Oostende. Binnen hangen onder meer foto’s in het Fort Napoleon en Mu.ZEE, buiten vind je werken terug op de zeedijk, in het Leopoldpark en in het Koningspark.

Alle info vind je hier.

Oostende Ensorstad 

In de Vlaanderenstraat leefde en werkte James Ensor tot aan zijn dood in 1949. Ensor erfde het pand van zijn oom. Daarvoor woonde hij, samen met zijn ouders, wat verderop. Na zijn dood werd het onaangeroerde woonhuis tot museum gepromoveerd. 

Het gloednieuwe belevingscentrum omvat het woonhuis van Ensor én vijf interactieve belevingsruimtes. Je wekt Ensors schilderijen tot leven, snuistert in zijn interieurspullen en carnavalsmaskers, neust in zijn brieven en foto’s en daarna mag je piepen in zijn authentieke woon- en werkplek. Of thuiskomen bij Ensor. 

Meer info vind je hier.

The Crystal Ship - Street Art 

Dankzij The Crystal Ship duiken sinds 2016 jaarlijks wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies op in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Met een gratis fiets- of wandelplan in de hand kan je op eigen houtje op pad langs alle kunstwerken.

Alle info vind je hier. 

Hoofdstad van de Garnaalkroket 

Wat is een Koningin der Badsteden zonder haar koning? Dé handgepelde garnaal hoort nu eenmaal thuis in een knapperige kroket zoals het strand van Oostende bij onze Noordzee.Diezelfde zee waaruit lokale vissers verse Oostendse 'gernoazen' halen. 

Probeer zelf een topbrasserie uit of laat je verleiden tot een bezoek aan een visserscafé: nergens proef je betere garnaalkroketten dan bij ons. Als dé Stad aan Zee wil Oostende een levendig trefpunt zijn voor verborgen parels, topproducten en al wie graag zijn tanden zet in het lekkere leven.

Alle info vind je hier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet