Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Genoemd naar... Tournedos Rossini

ma 6 jun. - 8:00

Weet jij welk ingrediënt we hebben weggebiept? Als je het kan raden, maak je kans op 375 euro aan kookpotten!
4 weken lang - van 16 mei tot en met 10 juni - kan je bij De Madammen elke werkdag een kookpannenset van Beka ter waarde van 375 euro winnen.
Om te kunnen winnen, moet je luisteren naar De Madammen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10 en 12. Hou je telefoon in de aanslag en bel op het goede moment.
De recepten die bij het spel horen, kan je hier op de site elke dag opnieuw raadplegen.

Genoemd naar... Tournedos Rossini

Iedereen heeft wel eens van de Italiaanse componist Rossini gehoord. Op z’n zachts gezegd een merkwaardige man: tussen zijn 18de en zijn 37ste levensjaar schreef hij 40 opera’s en daarna ging hij met pensioen.
Hij trouwde met de mooiste courtisane van Parijs en interesseerde zich alleen nog voor eten. In het begin van de 19de eeuw zijn dan ook verschillende gerechten naar hem genoemd. Het beroemdste is misschien wel: Tournedos Rossini.
Tournedos Rossini
INGREDIENTEN (voor 4 personen)
  • 4 rundsfilets van 3 cm dik
  • 200 g ganzenleverpastei
  • 2 truffels
  • 4 sneetjes brood
  • 100g boter
  • Een half glas madera
  • Peper en zout
BEREIDING
  • Snijd de sneetjes brood op dezelfde grootte als de tournedos en laat ze in een beetje boter aan elke kant goudkleurig worden; houd ze warm.
  • Snij de ganzenlever in 4 schijfjes, een beetje kleiner dan de tournedos. Laat in een braadpan in het boterrestant de tournedos één minuut aan elke kant bakken; voeg zout en peper toe en leg ze op de sneetjes brood; houd ze warm.
  • Schroei in dezelfde hete pan de schijfjes leverpastei dicht, 15 seconden aan elke kant; voeg zout en peper toe en leg ze op de tournedos.
  • Giet de madera in de pan om de baksaus te blussen; laat de saus enkele ogenblikken indikken; voeg het overschot van de versneden truffels er aan toe en dien ze op samen met de tournedos.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet