Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Gent krijgt escape room rond dementie

do 7 mrt. - 5:33

In Gent komt er in het najaar een escape room met dementie als thema. De organisatoren willen de aandoening tastbaar maken. "Door er zelf in te zitten, word je ondergedompeld in het leven van iemand met dementie."

Escape rooms zijn een echte hype de laatste jaren. Het zijn kamers waarin je met een groepje mensen wordt opgesloten. De uitdaging is om aan de hand van raadsels, proefjes en spelletjes binnen een bepaalde tijd de uitweg te vinden. Het is erg populair, bijvoorbeeld als teambuilding of voor vrijgezellenfeestjes. Maar, nu komt er in Gent een escape room rond dementie.

Zelf ervaren hoe dementie werkt

Het is de bedoeling dat je in die escape room leert wat mensen met dementie zelf ervaren. "Ik kan uitleggen hoe dementie werkt. Maar als je zelf in zo'n situatie ondergedompeld wordt, word je helemaal meegesleept in de ervaring van dementen." Dat zegt Annelies Poppe, een van de organisatoren. De kamer wordt ook gebouwd door mensen die in aanraking komen met de aandoening. Poppe: "Een aantal mensen hebben ervaring met werken met mensen die aan dementie lijden, zij vertrekken vanuit een concrete ervaring." Uit die ervaringen zullen er puzzels komen en een verhaallijn worden uitgewerkt. 

Het wordt een mobiele escape room, in een container, die overal gezet kan worden. De bouw daarvan begint in april, de bedoeling is dat alles klaar is in november.

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet