Gents restaurant Kobe Desramault hoogste nieuwe in Gault & Millau
ma 13 nov. - 4:56

Ik doe het niet voor de gidsen zegt Kobe Desramaults. "Ik wil mij niet laten leiden door punten, ik tel die niet, maar ik apprecieer de mensen van Gault&Millau die mij al jarenlang steunen. Ik vind de score vooral de max voor de mensen die komen eten."
In zijn nieuwe restaurant kook de chef zelf met een heel klein team rond zich. Die manier van werken ligt hem na aan het hart, "dat is het bijzondere aan mijn restaurant."
Behalve Chambre Séparée heeft hij ook nog De Superette in Gent . Hij begon Chambre Séparée nadat hij In De Wulf sloot in Dranouter
Hof Van Cleve
Nog in de nieuwe Gault&Millau kreeg het Hof Van Cleve uit Kruishoutem de allerhoogste score: 19,5 / 20. Het sterrenrestautant staat al 15 jaar aan de top .
Peter Goossens is uiteraard erg blij met de erkenning. "Het doet plezier te merken dat je nog altijd aan de top staat", zegt hij. ""Daar werk je ook alle dagen voor. We doen het natuurlijk niet alleen voor Gault&Millau maar uiteraard in de eerste plaats voor onze klanten. Zorgen dat zij lekker eten en een super service krijgen, daar draait alles om."
Hij ziet het ook breder dan enkel zijn persoonlijk succes. "De Belgische keuken is top", reageert hij. "Ik denk dat er nergens zoveel goeie restaurants zijn dan in België. Vlamingen zijn altijd wat schuchter geweest, maar ik denk dat we er veel meer mee moeten buitenkomen. Wij hebben gewoon de beste koks ter wereld."