Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gents verkeerscentrum is voorbeeld voor Europa

di 17 apr. - 7:20

Gent heeft een verkeerscentrum dat buitenlandse steden tot voorbeeld mag zijn want het is een van de technisch meest innovatieve centra die er zijn.

De meeste steden hebben al een verkeerscentrum, maar voor Gent is het nieuw. Het centrum informeert over files of ongevallen op je weg. Ook verkeerslichten aansturen en de borden met de vrije plaatsen in de parkings coördineren, zijn taken van het centrum.

Gent startte uit het niets met een verkeerscentrum en ontwikkelde een nieuw concept 'Traffic Management As A Service', het is een virtueel verkeerscentrum dat automatisch data verwerkt en inwoners informeert.

Verantwoordelijke Pieter Morlion legt uit dat de Europese Commissie het een innovatief project vond en er 3,4 miljoen euro subsidie voor gaf. Dat geld is bedoeld om het concept uit te werken voor andere steden in Europa en de wereld.

In Gent zelf zal je het bestaan van een verkeerscentrum al merken aan de digitale 'dashborden' waarop je de mobiliteit in de stad kan opvolgen. Eind volgend jaar zouden de inwoners via sociale media moeten kunnen verwittigd worden over de verkeersproblemen op hun weg naar het werk bijvoorbeeld. 

Dat het project opvalt blijkt uit de interesse van New York, Londen, Kopenhagen en Rio de Janeiro die interesse tonen en willen samenwerken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet