Gents zeezoutbedrijf zoekt op korte termijn extra personeel
ma 25 mrt. - 9:28

Het familiebedrijf in de Gentse haven heeft zich de afgelopen dertig jaar gespecialiseerd in de productie en verwerking van zeezout. Er wordt jaarlijks 300.000 ton zout verwerkt. Er worden nu tientallen nieuwe collega's gezocht, en vooral mensen met een technisch profiel. De zoektocht naar extra personeel komt er omdat er nieuwe markten zijn en nieuwe landen die geïnteresseerd zijn in het zeezout. En dat het liefste op korte termijn, want de vraag is groot.
Duurzaam zeezout
Annelies Tessier van ZOUTMAN:"Wij zijn in een aantal nieuwe landen actief, vooral Amerika en Canada. Daar richten we ons vooral op het culinaire zout. En omdat we met zeezout werken dat wordt ontgonnen uit de oceaan, een puur natuurlijk product dus, is dat qua duurzaamheid een groot pluspunt. Dat is zeer belangrijk naar onze consument toe."
Het zout wordt gebruikt voor culinaire toepassingen, maar ook bijvoorbeeld als strooizout. ZOUTMAN heeft een vestiging in de Gentse haven, maar ook in Roeselare. Er werken in totaal een 100-tal mensen.