Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: start je dag in oost-vlaanderen

start je dag in oost-vlaanderen

Gentse filmmaker maakt haar debuut met 'Cloudboy'

di 4 apr. - 6:54

De Gentse filmmaker Meikeminne Clinckspoor heeft haar eerste langspeelfilm uit. 'Cloudboy', een familiefilm met en voor kinderen. Over een Vlaamse jongen van twaalf die in de zomer naar z'n moeder moet in Lapland, die hij nauwelijks kent.

Het zijn spannende tijden voor De Gentse regisseur Meikeminne Clinckspoor! Vanaf 5 april is haar debuutfilm 'Cloudboy' te zien in de Vlaamse zalen. Het verhaal volgt de 12-jarige stadsjongen Niilas (Daan Roofthooft), die bij zijn papa (Geert Van Rampelberg) woont. Zijn Zweedse mama Katarina (Sara Sommerfeld) kent hij nauwelijks. Niilas moet –tegen zijn zin– tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà (Ayla Gáren Audhild Nutti). Tegen alle verwachtingen in wordt dit voor Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Het avontuurlijke Cloudboy is een jeugdfilm zoals er in België nog nooit één werd gemaakt. Met haar bruisende langspeelfilmdebuut over kinderen in de vrije natuur, sluit regisseur Meikeminne Clinckspoor aan bij de grote Scandinavische kinderfilmtraditie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet