Gerookte forel op z'n IJslands
di 31 mei - 9:30
Vandaag staat er forel op het menu. En die gaan we vangen in het hoge noorden...

Met de zomer in aantocht kan een stukje vis extra lekker smaken. Vandaag staat er forel op het menu. En die gaan we vangen in het hoge noorden, meer bepaald in IJsland.
We krijgen het recept van chef Dagný Rós 'Asmundsdóttir: Gerookte forelsalade met groene appel.
Ingrediënten
- 1 pak (ongeveer 125 g) gerookte forelfilet
- 1 groene appel
- 1 hardgekookt ei
- ½ kleine rode ui
- 2 à 3 el zure room
- 3 à 5 blaadjes munt, fijngehakt
- 1 el sap van citroen of limoen
- Extra munt, waterkers of peterselie (om af te werken)
- Een snufje zeezout en een snufje zwarte peper
Bereiding
- Hak de forel in grove stukken.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Hak het ei fijn.
- Hak de rode ui heel fijn.
- Meng alles voorzichtig in een kom. Werk af met een beetje munt, waterkers of peterselie.
- Dien op met crackers, knäckebröd of blinis.

