de inspecteur
Getest: Zap-it
producttest
do 5 jul. - 4:30
Tot bloedens toe
"Muggen kiezen mij er altijd uit. Mijn partner heeft nooit een beet, en ik kan ze amper nog tellen..." Ken je dat gevoel?
Paulien uit Kontich in elk geval wel. Zelfs met muggenmelk, een klamboe en een muggentoestel in het stopcontact weten de beestjes haar te vinden. Bovendien reageert ze ook heel fel op muggenspeeksel en is de jeuk zo overweldigend dat ze bijna elke beet open krabt.
Kortom, de ideale testpersoon voor de Zap-it!
Vonk
Het principe is simpel: je houdt de Zap-it tegen de muggenbeet, drukt op de knop en er gaat een schokje door je huid. Je kunt het vergelijken met het vonkje van een elektrische aansteker.
Het schokje verdooft je huid waardoor de jeuk afneemt.
Je mag zo vaak mogelijk klikken, maar niet op gevoelige plaatsen (rond de ogen of de lippen). Mensen met een pacemaker mogen het toestel niet gebruiken.
Eén Zap-it gaat zo'n 5000 clicks mee, volgens de producent genoeg om 1000 muggenbeten aan te pakken.
8 op 10
Paulien stond er aanvankelijk sceptisch tegenover. Ze heeft werkelijk al àlles geprobeerd in haar strijd tegen muggen. Toch was ze achteraf best tevreden over de prestaties van Zap-it.
- Het vonkje doet geen pijn, het voelt hoogstens aan als een klein prikje.
- Een click zorgt er meestal voor dat de jeuk voor 5 à 10 minuten verdwijnt.
- Je moet dus regelmatig klikken als je volledig van de jeuk verlost wil blijven.
- Gelukkig kun je het toestelletje makkelijk overal mee naartoe nemen, dankzij een bijgeleverde sleutelhanger-ring.
- Paulien vindt het interessant voor wie een paar muggenbeten heeft. Maar als je lijf er vol van zit, dan wordt het met de Zap-it een hele klus.
De adviesprijs van Zap-it is ongeveer 15 euro, maar online vind je heel wat webshops waar je 'm al vindt voor een fractie van die prijs.