Gevulde tortilla met kip en cheddar kaas - Quesadillas
vr 13 dec. - 9:20

Queso + Tortilla = Quesadilla.
INGREDIËNTEN
- 2 kippenfilets
- 1 liter water
- 1 el plantaardige olie
- 1 ui, versnipperd
- 1 lookteentje, fijngehakt
- 1 el paprikapoeder
- ¼ tl zout
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl komijn
- 250 gr cheddar kaas
- 8 tortilla’s
STAP VOOR STAP!
Breng het water aan de kook in een kookpot. Zet het vuur zachter, blancheer de kip in 1 liter water tot ze gaar is. Verwijder, laat afkoelen en maak fijn tot strips door de vezels uit mekaar te trekken.
Verwarm de plantaardige olie in een pan. Fruit de ui en de look tot ze zacht zijn. Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe.
Doe de kip in de pan en breng op smaak met zout. Verwijder het mengsel uit de pan en houdt apart.
Zet opnieuw een pan op een zacht vuur en leg er een tortilla in. Doe 3 el van het kippenmengsel op de onderste helft van de tortilla. Sprenkel er 2 el van de cheddar kaas op. Vouw de tortilla dicht en duw de randen tegen mekaar zodat de tortilla gesloten is. Zet een deksel op het vuur en bak de tortilla nog 2 minuten verder. Keer de tortilla om en zet opnieuw een deksel op de pan. De tortilla is klaar wanneer de kaas volledig is gesmolten.
Snij de tortilla in 3 stukken. Serveer met een fris slaatje met avocado of met guacamole.
GOED OM TE WETEN
In Mexico beter bekend onder de naam sincronizada de queso. Singronizado wat in het Spaans synchroon betekent. Men legt 2 tortilla’s op mekaar met een vulling ertussen in. De Spanjaarden bedachten de naam quesadilla, of “klein kaas hapje”, een in stukken gesneden tortilla met kaas.
Oneindig veel variaties mogelijk. Heerlijk vegetarisch alternatief met paddenstoelen in plaats van kip of met een combinatie van beide