Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Goedele Wachters over verhuizing Radio 2 Antwerpen: "Hier is mijn carrière gestart"

vr 15 nov. - 7:30

Vanaf maandag zendt Radio 2 Antwerpen uit vanuit een nieuwe studio aan de Sint-Paulusplaats in het centrum van Antwerpen. Aan de oude studio's in de Singel aan de Jan Van Rijswijcklaan hangen fantastische herinneringen. "Terwijl ik het radionieuws las deden mijn collega's de dieren van de Zoo na", zegt Goedele Wachters in 'Start Je Dag'.
Goedele Wachters
© VRT

De lijst van bekende radio- en televisiepersoonlijkheden die hun carrière gestart zijn op Radio 2 Antwerpen is lang. Denk aan Walter Grootaers, Christel Van Dyck, Lutgart Simoens, Freek Braeckman, Anja Daems of Birgit Van Mol. Ook Journaal-anker Goedele Wachters begon haar loopbaan bij Radio 2 Antwerpen aan de Jan Van Rijswijcklaan. "Dat was in 1998 toen de dieren nog spraken", lacht Goedele in 'Start Je Dag'. "Ik was redacteur en reporter voor Radio 2 Antwerpen. Ik reed door de hele provincie met een Renault Twingo met daarop de legendarische gele kanarie van Radio 2. Dat zijn nog altijd heel mooie herinneringen voor mij."

Op Radio 2 Antwerpen heb ik alles geleerd.

— Goedele Wachters, anker van het Journaal VRT NWS

Het nieuws met....de bonobo

Goedele blikt nostalgisch terug op het begin van haar carrière. "Ik heb hier ontzettend veel geleerd. Het waren mijn eerste professionele stapjes die enorm bepalend bleken voor de rest van mijn carrière. Ik kon en mocht fouten maken, om die erna terug recht te zetten." Haar debuut als nieuwslezer maakte Goedele bij Radio 2 Antwerpen. "Toen lazen we het nieuws nog met twee mensen. Meestal een man en een vrouw. Mijn collega's Luc Milio en Sabine Lemaire hadden de gewoonte om alle nieuwsberichten uit te beelden terwijl ik aan het lezen was", vertelt Goedele. "Ik schiet nogal snel in de lach en ik moest vaak berichten lezen over de Zoo van Antwerpen. Je kan je voorstellen dat het hier in de studio vaak hilarische toestanden waren."

Fake news?

Goedele deed ook nog een bekentenis op Radio 2 Antwerpen. Als radioreporter eind jaren 90 durfde ze wel eens 'foefelen'. "Ik kan het nu wel vertellen want de feiten zijn intussen verjaard", lacht ze. "Ik werd voor een reportage uitgestuurd naar de opening van een nieuwe school. Ik moest nog 500 rijden en zag plots vanuit mijn auto honderden ballonnen feestelijk de lucht invliegen. Ik was dus te laat maar heb de kinderen dan toch gevraagd om voor mijn microfoon allemaal samen "oooooh" te roepen. Bij radio kan dat allemaal", knipoogt Goedele. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet