Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Goedkoop naar de luchthaven?

wo 26 feb. - 7:16

Straks vertrek je misschien met vakantie met het vliegtuig. Maar geraak je het goedkoopst op Zaventem?
Goedkoop naar de luchthaven?

Straks vertrek je misschien met vakantie met het vliegtuig. Maar hoe geraak je het goedkoopst op Zaventem?

Wie de trein wil nemen naar onze nationale luchthaven moet sinds 1 februari 2014 al € 5,07; diabolotoeslag betalen bovenop zijn normale ticket. Maar de trein is lang niet altijd de beste of goedkoopste manier om op de luchthaven te geraken.

De Lijn komt als goedkoopste uit de bus

Zoals meestal kunnen we wel stellen dat je reiscomfort er op vooruitgaat naarmate de prijs stijgt. Over heel de lijn is dé goedkoopste manier om naar de luchthaven te reizen de bussen van De Lijn. Zelfs wanneer je als koppel met 2 pubers vanuit de verste uithoeken van ons land naar de luchthaven reist betaal je nooit meer dan € 40; heen én terug.

Het is natuurlijk wel zo dat hoe verder je van de luchthaven woont, hoe langer je zal onderweg zijn en hoe vaker je zal moeten overstappen. Vanuit Gent bijvoorbeeld moet je minstens 2 keer overstappen en 3 uur onderweg zijn om op de nationale luchthaven te geraken.

Maar als je in een straal van zo’n 20 km rond de luchthaven woont is dit wel een heel goed alternatief. Dan kan je namelijk gebruik maken van de START-buslijnen. Die zijn er gekomen in het kader van het zogenaamde START-plan van de Vlaamse regering.

Met dat plan wilde onze regering investeren in onze luchthavenregio als tewerkstellingspool. Dus daarbij werd ook geïnvesteerd in de bereikbaarheid van de luchthaven voor de mensen die daar werken. Deze lijnen zijn dus in de eerste plaats bedoeld voor mensen die werken in de luchthavenregio, maar de passagiers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

En al zullen deze lenen nooit uitgebreid worden naar heel Vlaanderen, toch kunnen ze een goedkoop alternatief zijn voor reizigers vanuit bijvoorbeeld Leuven of Mechelen.

Je bent iets langer onderweg maar spaart vanuit Leuven bijvoorbeeld als alleenstaande € 13,5; uit ten opzichte van de trein, als koppel wordt dat al € 27; en voor een gezin met 2 kinderen boven de 11 jaar loopt de winst al op tot bijna € 55!

De trein

De trein blijft interessant voor kleine groepen, kortere afstanden en mensen met passen en/of kortingen

De trein is één van de snelste en meest comfortabele manieren om vanuit het hele land in de nationale luchthaven te geraken. En als algemene regel kan je stellen dat hoe kleiner het aantal personen is waarmee je reist en hoe kleiner de afstand naar de luchthaven, hoe voordeliger de trein is ten opzichte van andere alternatieven zoals met de taxi naar de luchthaven rijden of met je eigen auto die je ter plaatse parkeert.

Vanuit Antwerpen bijvoorbeeld betaalt een gezin met 2 pubers bijna € 90; voor de Brussels Airport Express terwijl de brandstof voor de autorit en een hele week parkeren op de budget-parking in Zaventem nét geen € 62; zouden kosten.

Grote groep? Auto of minibus!

Als je met een grotere groep of gezin bent en geen passen of kortingen kan gebruiken is een auto of minibusje toch serieus het overwegen waard! Of spreek met buren en vrienden af dat zij jou naar de luchthaven brengen en jij hen. Dat is in elk geval de beste prijs/kwaliteit voor luchthavenvervoer!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet