Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Graffiti kunstwerk op Limburghal

vr 10 aug. - 0:20

De Limburghal in Genk krijgt een ander uitzicht: enkele Russische graffiti kunstenaars zijn op de gevels een kunstwerk aan het spuiten. Het is de bedoeling om met dat frisse uitzicht de Genkenaar weer naar de Limburghal te trekken.
© foto: radio 2

De Limburghal bestaat dit jaar 40 jaar. In de beginjaren waren er vooral optredens, U2 heeft er bv. opgetreden, later evolueerde het meer naar een complex voor beurzen. "Intussen is de gewone Genkenaar wat vervreemd van zijn Limburghal," zegt directeur Kris Teppers, "het was de doelstelling van de raad van bestuur om een Limburghal 2.0 te creëren., waarbij de Genkenaar terug naar de Limburghal getrokken wordt." Dat gebeurt met een nieuwe huisstijl, maar ook door de buitenkant aan te pakken. 

Graffiti kunstwerk 

De Limburghal heeft het Genks bedrijf Treepack aangesproken om het graffiti kunstwerk te realiseren. Het is de bedoeling dat dat kunstwerk de omgeving weergeeft, met dus beelden van Genk, maar er zijn ook afbeeldingen van evenementen die in de Limburghal plaatsvinden. 

Russische artiesten

Het zijn twee Russische graffiti kunstenaars die aan het werk zijn, niet altijd even gemakkelijk in het warme weer, maar tegen eind augustus moet alles klaar zijn. Treepack heeft voor deze kunstenaars gekozen omdat ze op een mooie manier concepten kunnen verwerken, zodat je heel heel stilistisch te werk kan gaan 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet