Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: radio2 middag in antwerpen

radio2 middag in antwerpen

Gratis winkel voor kankerpatiënten in Antwerpen

di 2 mei - 2:30

De Gasthuiszusters Antwerpen hebben een winkel met kleding, speelgoed, juwelen en dergelijke opengedaan voor mensen die bij hen behandeld worden tegen kanker. Een kassa is er niet, alles is gratis. In de ziekenhuizen merken ze meer en meer dat mensen in geldnood raken, doordat ze ziek zijn.
winkel ziekenhuis

De winkel - Huis Klaas - is ingericht in een historisch pand naast het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Kankerpatiënten van dat ziekenhuis, van het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk en het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel kunnen er op afspraak terecht. "Als we het gevoel hebben, dat ze financiële problemen hebben, zullen we hen discreet aanspreken en krijgen ze een kaartje van de winkel met hun unieke patiëntennummer," legt oncoloog Annemie Prové uit. "Dan kunnen ze een afspraak maken, om te gaan winkelen."

 

Geen afdankertjes

Vrijwilligers hebben de winkel ingericht en zullen hem ook uitbaten. "We leggen de lat hoog voor de spullen die we hier aanbieden", vertelt vrijwilligster Mieke Meukens (zie foto). "De kleding wordt ingezameld door het personeel en hun vriendenkring, maar ik ben ook naar winkels geweest om te vragen of ze geen overstocks konden schenken. Vooral voor kinderen hebben we dus ook heel wat nieuwe kleding."

"Mensen hoeven geen bewijzen voor te leggen van hun financiële situatie", zegt Prové nog. "We zijn er zeker van, dat niemand er misbruik van zal maken."

 

Meer info? Klik op onderstaande foto.

 

winkel
winkel
winkel
winkel
winkel

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet