Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Grondlawaai Zaventem eindelijk gemeten

do 4 okt. - 3:45

In Steenokkerzeel komen er metingen naar het grondlawaai van de luchthaven van Zaventem. Dat is het geluid van de ronkende motoren van vliegtuigen die op de tarmac staan, en voor hinder zorgen bij de bewoners.

"We kennen allemaal het lawaai van vliegtuigen in de lucht, maar veel mensen weten niet dat we ook last hebben van de toestellen aan de grond. De ronkende motoren van vliegtuigen die klaar staan om op te stijgen of toekomen zorgen voor een constant gezoem. En ook daar hebben we hier zeven dagen op zeven last van." zegt burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon. De gemeente klaagt al jaren over het probleem maar nu wordt er dus effectief iets gedaan. "Brussels Airport is momenteel bezig met metingen in onze gemeente. Als de resultaten in november bekend zijn, kunnen we die ook gebruiken in het debat rond vliegtuiglawaai."

Loze beloftes

"In het verleden werd ons een proefdraai-loods beloofd. Zodat de motoren van vliegtuigen alvast getest werden in een geluidsdichte ruimte, maar die is er nooit gekomen." gaat de burgemeester verder. Hij is dus blij met de metingen die nu gebeuren zodat er niet alleen bewijs is van het lawaai van vliegtuigen in de lucht, maar ook aan de grond. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet