Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Grootmoeders appelcake die quasi nooit mislukt

di 17 mei - 5:06

Een familierecept, dus sowieso heerlijk! En vooral... eentje dat iedereen kan maken. Ook keukenklunzen mogen zich aan dit recept wagen!

Dit heb je nodig

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 250 g boter

  • 250 g suiker

  • 4 eieren

  • 2 appels

Aan de slag!

  • De bloem en de suiker in een kom doen en een kuiltje in het midden maken.

  • De eieren in het kuiltje doen. Mengen – liefst met de klopper van een keukenrobot tot je een homogeen geheel krijgt.

  • De boter smelten en al roerend vermengen met de bloem, de eieren en de suiker. Roeren tot je een smeuïg deeg bekomt.

  • De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden.

  • De appels in een met boter ingesmeerde vorm storten , daar bovenop het deegbeslag. De cake afbakken in een voorverwarmde warme oven op 180 graden.

  • Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten. Om helemaal zeker te zijn, probeer je het trucje hieronder!

  • Test of de cake doorbakken is door er met een naald of een mes in te prikken: hangt er deeg aan de naald of het mes: dan heeft de cake iets meer tijd nodig.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet