Grootmoeders appelcake die quasi nooit mislukt
In de keuken
ma 17 apr. - 4:37

Dit heb je nodig
-
250 g zelfrijzend bakmeel
-
250 g boter
-
250 g suiker
-
4 eieren
-
2 appels
Aan de slag!
-
De bloem en de suiker in een kom doen en een kuiltje in het midden maken.
-
De eieren in het kuiltje doen. Mengen - liefst met de klopper van een keukenrobot - tot je een homogeen geheel krijgt.
-
De boter smelten en al roerend vermengen met de bloem, de eieren en de suiker. Roeren tot je een smeuïg deeg bekomt.
-
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden.
-
De appels in een met boter ingesmeerde vorm storten , daar bovenop het deegbeslag. De cake afbakken in een voorverwarmde warme oven op 180 graden.
-
Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten. Om helemaal zeker te zijn, probeer je het trucje hieronder!
-
Test of de cake doorbakken is door er met een naald of een mes in te prikken: hangt er deeg aan de naald of het mes: dan heeft de cake iets meer tijd nodig.