Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2

radio2

P!nk komt op zondag 14 juli 2024 naar het Koning Boudewijnstadion

vr 24 mei - 11:00

Yes, P!nk komt op zondag 14 juli 2024 naar het Koning Boudewijnstadion! Wij verzamelden de leukste weetjes over Amerikaanse zangeres!
P!nk
© Photonews

Astma

P!nk werd op 8 september 1979 als Alecia Beth Moore in Doylestown in Pennsylvania geboren. De liefde voor muziek kreeg ze van haar vader, een Vietnamveteraan, die muzikaal aangelegd was. Haar ouders zijn gescheiden, wat P!nk bezongen heeft in het liedje 'Family portrait'. P!nk had als kind last van astma. Ze kreeg het advies om heel goed te ademen. Ze maakte van de nood een deugd om haar zangstem te ontwikkelen. Het hielp!

Op haar 14de begon ze haar eigen liedjes te schrijven. Voordat ze solo ging, maakte ze deel uit van het R&B-trio Choice, dat het nummer 'Key to my heart' opnam voor de film 'Kazaam' uit 1996.

Pink

Er bestaan verschillende verklaringen waarom Alecia de artiestennaam P!nk koos. Tijdens haar jeugd was ze snel verlegen. Kinderen in haar omgeving trokken geregeld haar broek naar beneden, waarbij ze geen rode kop kreeg, maar wel een roze. Een vriendje had blijkbaar nog nooit een vagina gezien en vroeg Alecia of hij bij haar eens mocht kijken. Zijn reactie: "It's pink!"

De meest geloofwaardige uitleg voor de inspiratie voor haar artiestennaam vond ze bij het personage Mr. Pink, gespeeld door Steve Buscemi, in de film 'Reservoir Dogs' van de regisseur Quentin Tarantino. 

P!nk: "Ik kwam acteur Steve Buscemi tegen op straat in New York voordat mijn eerste album uitkwam. Ik had een grote Elton John-bril op, roze haar en droeg een Pink Panther-speeltje. Ik zei "Steve! Meneer Pink! Ik ben Pink! Door jou!" Hij had zoiets van 'What the f-k, lady?' en liep gewoon van me weg. Sindsdien heb ik hem nooit meer ontmoet. Sorry Steve!"

P!nk
© Photonews

Het aanzoek kwam van P!nk

P!nk trouwde in 2006 in Costa Rica met motorcrosser Carey Hart. Ze ontmoetten elkaar in 2001 tijdens een wedstrijd voor motoren. P!nk hield toen een bord omhoog met de tekst "Wil je met me trouwen?".
Het koppel was van 2008 tot 2010 tijdelijk uit elkaar. De videoclip 'So what' zou een verwijzing naar de scheiding zijn. In juni 2011 kregen ze een dochter Willow en in december 2016 een zoon Jameson.

P.E.T.A.

P!nk is een geëngageerde zangeres. Ze is een supporter van de dierenrechtenorganisatie P.E.T.A., People for the Ethical Treatment of Animals. Daarom vroeg P!nk de redactie van het modeblad Vogue om geen bont meer in hun tijdschrift te plaatsen.

Voor de "I'd rather go naked than wear fur"-campagne van P.E.T.A ging P!nk uit de kleren. Eerder deden Khloé Kardashian en Eva Mendes hetzelfde.

P!nk
© Photonews

Bros

De manager van Pink, Craig Logan, was een oorspronkelijk lid van de Britse boyband Bros.

Elvis

P!nk ziet graag hondjes. In 2005 kreeg P!nk een bulldog als cadeau van niemand minder dan Lisa Marie Presley. Jawel, de dochter van The King. De hond kreeg de toepasselijke naam Elvis.
Drie jaar later was de viervoeter niet meer onder de levenden. Elvis was blijkbaar in het zwembad van P!nk gesukkeld en er niet meer levend uitgekomen. P!nk was er het hart van in en had 2 dagen nodig om de begrafenis te organiseren van Elvis. Haar echtgenoot grapte dat ze niet eens zoveel moeite in hun huwelijk had gestoken.

McDonald's

Voordat P!nk bekend werd, bakte ze hamburgers bij McDonald's. Deze job gaf haar financiële onafhankelijkheid. "Het was belangrijk voor ons gezin dat ik mijn eigen loon verdiende. Ik was een drive-through-meisje bij McDonald's en had een Janet Jackson-microfoon."

P!nk
© Photonews

Dear Mr. President

Het liedje 'Dear Mr. President' van P!nk is een open brief aan de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush. In het nummer stelt P!nk vragen over een aantal controversiële kwesties, zoals oorlog, homoseksualiteit, daklozen, abortus en drugsmisbruik.

In België bereikte de single de nummer 1-positie in de Top 30. In de Verenigde Staten werd het liedje niet uitgebracht. P!nk vreesde dat als het liedje teveel gedraaid zou worden op de radio het zijn betekenis zou kunnen verliezen. 'Dear Mr. President' vestigde toen een downloadrecord in de geschiedenis van Ultratop, de hitparade van Vlaanderen. 

P!nk
© Photonews

Get the party started

'Get the party started' werd geschreven door Linda Perry, die we nog kennen van de groep '4 Non Blondes'. Eerst dacht Linda dat het een ideaal liedje voor Madonna zou zijn. In de week dat het nummer geschreven werd, belde P!nk. Linda vond het een eer dat één van haar idolen belde en gaf haar een demo-opname 'Get the party started'. P!nk was in de wolken. 

Shirley Bassey coverde het nummer in 2006 voor een reclamespot voor de Engelse supermarkt Marks and Spencer tijdens de kerstperiode. De reacties waren fenomenaal. Het werd in 2007 het titelnummer van haar eerste album in 10 jaar. 

What about us

P!nk beklaagde zich in 'What about us' over de manier waarop politici het gewone volk in de steek hebben gelaten. In het liedje vermeldde ze geen specifieke politicus. Sommigen vermoedden dat ze voormalig president Donald Trump hierbij wou aanspreken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet