Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Heeft brood uit de diepvries minder smaak?

wo 20 sep. - 9:25

In 'Goeiemorgen Morgen' op Radio2 mag je al eens onpopulair zijn tijdens het item 'Mijn Gedacht'. Anneke Hermans uit Arendonk is heel duidelijk: "Mensen die brood in hun diepvries steken, hebben geen smaakpapillen."
brood
© pexels

Radio2-luisteraar Anneke heeft een duidelijke mening over brood in de diepvries: "Brood wordt zo droog. De smaak verandert helemaal. Een boterham is gewoon het lekkerst als die vers is." Luisteraar Willy deelt haar mening: "Brood is het lekkerst vers gebakken!"

Maar wat als je kinderen hebt en vroeg een brooddoos moet maken? “Mensen raken ’s ochtends niet bij de bakker nog voor de kinderen naar school moeten. Dan heb je wat reserves nodig in de diepvries, of gebruik je brood van de dag ervoor. Als ik daar dan van proef: het is niet hetzelfde, maar het smaakt me wel", vindt Kim Van Oncen.

Of als je alleenstaand bent? "Als ik mijn brood niet zou invriezen, wordt het al snel hard en moet ik het weggooien. Dat is nu toch ook geen oplossing..."

Stop je brood per 4 sneetjes in verschillende kleine zakjes. Zo heb je geen verspilling.

— Radio2-luisteraar Gwendalina Vankerk

Bakker Butch heeft dé oplossing

Bakker Butch uit Ronse weet waar hij over spreekt: “Natuurlijk is en blijft vers brood van de echte, warme, ambachtelijke bakker het beste. Maar als je door tijdgebrek toch een brood in de diepvries wil steken, is het het best dat je een vers brood gaat kopen bij de echte warme bakker. Laat dan het brood volledig afkoelen en steek het in de diepvries. Maar niet langer dan een week, een week is ideaal. Bij het ontdooien, is het belangrijk dat je je sneetjes lichtjes opwarmt.

“Als je je brood in de diepvries steekt, heb je geen smaakverlies. Wél een verlies van geur. Aangezien wij met zowel onze geur als onze smaakpapillen waarnemen, hebben mensen het gevoel dat er smaak is verdwenen. Het zit dus tussen de oren en de neus", lacht de bakker.

Stop je het met brood en al in de diepvries? Of eerst in een plastic zak? "Mijn broodzakken zijn van een dikkere kwaliteit papier, waardoor het brood langer vers blijft. Je kan het dus makkelijker in de diepvries bewaren. De kwaliteit van het papier speelt zeker een rol.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet