Heerlijk bessendessert met chocolade à la Pascale
wo 1 jun. - 9:00
Pascale Naessens is dol op bessen. Niet alleen gebruikt ze de vruchten bij haar ontbijt, maar ook in haar desserts!

Als je nu bij de fruitboer rondkijkt, of in de fruitafdeling van de supermarkt, dan merk je dat de zomer er aankomt. Wat een fantastisch aanbod is er nu: aardbeien, kersen, blauwe en rode en blauwe bessen, ...
Pascale Naessens gebruikt dat fruit vaak bij het ontbijt, maar ook in haar desserts. Zoals dit heerlijke dessert met blauwe of rode bessen en chocolade:
Ingrediënten
- 4 eieren
- 300 gram pure chocolade
- 500 gram blauwe of rode bessen
- 4 eetlepels suiker
Bereiding
- Scheid de eierdooiers van het eiwit.
- Meng de bessen met het suiker en eigeel. Roer goed.
- Laat de chocolade au bain marie smelten.
- Klop het eiwit op tot pieken en meng er de gesmolten chocolade door.
- Verspreid het mengsel van bessen, eigeel en suiker in een ovenschotel.
- Lepel hierover dan de gesmolten chocolade met het eiwit.
- Zet het voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (180°).
- Werk eventueel nog af met enkele bessen.
