
de madammen
Heerlijk herfstrecept: kruidige zoete aardappel met vanille-ijs
In de keuken
wo 28 okt. - 9:19
De herfst proeven, dat doe je met dit recept van de Messy Chef!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 1 zoete aardappel
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- 1 kaneelstok (of 1 tl)
- I schijfje gember
- 1 à 2 mandarijntjes
- 1 el suiker
- 2 el water
- Klontje boter
- Walnoot
- Vanille ijs
Aan de slag
- Zet de oven op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Leg ze in een ovenschaal samen met de kaneel, kruidnagel, suiker, water, steranijs en een plakje gember. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
- Serveer de zoete aardappel lauw in een kom. Schep er een bol ijs bij en werk af met een paar partjes mandarijn en fijngehakte walnoot.