Heerlijke chocoladecake zonder ei, melk of boter!

Dit heb je nodig
- 195 gram bloem
- 18 gram ongezoete cacao
- 200 gram suiker
- 8 gram bakpoeder
- 4 gram zout
- 5 ml witte azijn
- 5 ml puur vanille-extract
- 75 ml plantaardige olie
- 240 ml water
Aan de slag!
1. Verwarm je oven voor op 180°C.
2. Vet je bakvorm in. Meng daarna alle droge ingrediënten in je bakvorm met een houten lepel.
3. Maak 3 kuiltjes. Doe de azijn in het ene kuiltje, het vanille-extract in het andere en de olie in het laatste. Giet het water over heel je beslag. Meng alles goed met een lepel of garde totdat je een mooi, glad beslag hebt.
4. Bak je cake ongeveer 35 minuten op 180°C. Prik met een tandenstoker in je cake: als hij er proper uitkomt (als de cake er dus niet meer aan blijft kleven), is hij klaar.
5. Werk eventueel af met een extra laagje chocolade, ijs of een selectie rode vruchten.