Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Helmut Lotti geeft groot verjaardagsfeest in Antwerpse Zoo

wo 23 okt. - 5:53

Helmut Lotti heeft z'n 50ste verjaardag gevierd in de Marmeren Zaal van de Zoo. Hij nodigde heel wat mensen uit die een belangrijke rol hebben gespeeld in z'n carrière. Lotti staat intussen al 30 jaar op de planken.
Helmut Lotti

30 jaar geleden stond een piepjonge Helmut Lotti aan het begin van zijn carrière, hij trok toen vooral de aandacht met covers van Elvis Presley.

"In het begin van mijn carrière was ik zo gedreven dat het soms niet meer zo gezellig was", vertelt Lotti. "Ik kon nergens meer van genieten en wou altijd maar op nummer één staan. Op een bepaald moment heb ik een pauze genomen en even iets anders geprobeerd, maar toen ben ik op mijn bek gegaan. Nu kan ik beter tegen m'n verlies en geniet ik dubbel zo hard. Hier staat voor u staat een heel gelukkige 50-jarige mens met 30 jaar carrière."
 

Nu kan ik beter tegen m'n verlies en geniet ik dubbel zo hard. Hier voor u staat een heel gelukkige 50-jarige mens.

— Helmut Lotti (50)

Geen verjaardagsfeest zonder optredens. Samen met John Terra laat hij "Johnny B Good" horen, want live spelen blijft erg belangrijk. John Terra kent Lotti al erg lang. "Hij is een pure rocker voor mij. De classics, een rocker die dat aandurft, da's een dubbele pluim op zijn hoed."

(lees verder onder de foto)

John Terra en Helmut Lotti

John Terra en Helmut Lotti

Ook Willy Sommers kent Lotti al meer dan 30 jaar. Onlangs nam hij een duet met hem op. "Zigzag", een cover van "Raindrops keep falling on my head". "Het gaat over ons leven samen. Twee vrienden die elkaar na zoveel jaren tegen komen, en die flaneren over straat. Ondanks alle tegenslagen. Helmut heeft 3 mislukte huwelijken achter de rug, ik ben ook niet in mijn eerste relaties geslaagd. Maar ondanks al die mislukkingen schijnt de zon nog altijd op ons hoofd."

Goed nieuws ook voor de fans want Helmut Lotti heeft twee nieuwe platen in het vooruitzicht.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet